Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Porsche Cayenne i Panamera mají dorazit jako kupé a Macan bude elektrický

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Porsche v posledních letech prakticky neustále rozšiřuje svou nabídku a hodlá v tom i nadále pokračovat. V plánu mají být kupé s technikou modelových řad Cayenne i Panamera a také elektromobily.

Porsche je automobilkou, která své aktuální modely téměř neustále doplňuje o nové verze a podle informací, které získal německý magazín AutoBild s tím nehodlá skončit, ale naopak má ještě přidat.

V letošním roce se máme díky tomu vedle již představených modelů 911 GT3 RS a Porsche Cayenne E-Hybrid dočkat i odhalení očekávané nové generace modelové řady 911, jejíž vstup na trh se má uskutečnit v příštím roce.

Vedle této očekávané novinky má ovšem letošní rok přinést i odhalení a téměř zároveň i spuštění prodeje SUV Macan v modernizované podobě a také kupé 718 Cayman GT4, u nějž se očekává, že namísto přeplňovaného čtyřválce dostane čtyřlitrový šestiválec s výkonem kolem 294 kW (400 k).

Mezi nejvýraznější novinky značky Porsche, které přitáhnou nejvíce pozornosti má ovšem v letošním roce patřit Cayenne Coupé, který má vycházet z aktuální generace SUV Cayenne a jít stejnou cestou jako BMW X6 či Mercedes-Benz GLE Coupé, což znamená zachování dvou párů dveří v kombinaci s klesající linií střechy. Paleta pohonných jednotek pak má být stejná jako u výchozího SUV.

V příštím roce bude Porsche věnovat velkou pozornost generační výměně modelové řady 911 a na kupé, které odhalí letos, má postupně navázat představení a zahájení prodeje kabrioletu i 911 Turbo.

Vedle těchto tradičních zástupců německé značky se máme dočkat i již dříve potvrzeného uvedení jejího prvního sériového elektromobilu, vycházejícího z konceptu Mission E. Ten má být podobně jako ostatní modely značky Porsche nabízen v několika provedeních, odlišujících se svými výkony.

Největší hvězdou mezi novinkami značky Porsche se má v roce 2019 stát velké cestovní kupé s jedním párem dveří a výklopnou zadní stěnou, které má vycházet z aktuální generace modelu Panamera, s nímž bude sdílet paletu pohonných jednotek. Tato novinka se má stát ideovým nástupcem modelu 928 z let 1977 až 1995.

Na počátku dvacátých let jednadvacátého století pak má u Porsche pokračovat expanze elektromobilů a údajně se můžeme dočkat stylového kombi, vycházejícího z letošního konceptu Mission E Cross Turismo.

Čistě elektrický pohon pak má v roce 2022 zamířit i mezi v současnosti konvenční modely značky Porsche a máme se dočkat SUV Macan, k jehož pohonu bude sloužit pouze elektřina. Tento elektromobil pak má být nabízen s výkony 160, 240 a 320 kW. Ve všech třech případech má být dojezd na jedno nabití kolem 500 km.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Avatar - white label
5. 5. 2018 15:52
Panamera kupé
Na Panameru kupé jsem hodně zvědavý...