Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Porsche skicou láká na premiéru nové generace Cayenne

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (5)
Premiéra třetí generace Porsche Cayenne se blíží a automobilka zve k jejímu sledování prostřednictvím živého přenosu na portálu Porsche Newsroom.

Porsche prostřednictvím krátké tiskové zprávy a skici potvrzuje termín premiéry třetí generace modelu Cayenne. Ta se uskuteční během slavnostního večera 29. srpna letošního roku ve Stuttgartu-Zuffenhausenu.

Zástupci mezinárodních médií na něm údajně zažijí neobyčejnou inscenaci hudby, světla a choreografie. Porsche však bude vysílat světovou premiéru nového SUV na internetu. Zájemci mohou díky tomu sledovat živý přenos na portálu Porsche Newsroom v úterý, 29. srpna 2017 od 21:00 hodin na newsroom.porsche.de/cayenne2017.

Porsche již dříve lehce poodhalilo třetí generaci modelu Cayenne prostřednictvím snímků maskovaných předsériových vozů. Podle dosavadních informací pak víme, že SUV bude využívat architekturu MLB evo, kterou už najdeme v Audi Q7 nebo Bentley Bentayga.

V případě Cayennu ale půjde o její kratší verzi, s rozvorem zkráceným o 100 mm na zhruba 2.890 mm. Ve srovnání s Q7 i Bentaygou tak nový Cayenne bude citelně kratší, oproti současnému provedení má být asi o 50 mm delší. To by znamenalo délku cca 4.900 mm.

S Porsche Panamera má nový Cayenne sdílet paletu pohonných jednotek. Počítá se tak s šestiválci i osmiválci, a to zážehovými i vznětovými. Vyvinuté byly ve spolupráci s Audi, zatímco čtyři kruhy měly na starosti práce na šestiválcích, Zuffenhausenští se postarali o osmiválce.

Nabídku časem doplní také dva hybridy, slabší s šestiválcovým motorem a silnější s V8. Výkonové parametry zatím Porsche nepotvrdilo, proti Panameře se však budou lišit jen minimálně. Na rozdíl od dvouspojkové převodovky Panamery však v tomto případě má být použit osmistupňový automat s hydrodynamickým měničem od ZF, který má být lepší volbou při jízdě mimo zpevněné cesty.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (5)
Avatar - praděda7
26. 8. 2017 14:27
Re: Tento web je pozadu bezne
Kua pátek...už čekáme svátek.... >:D
Avatar - KLAS
26. 8. 2017 13:32
Re: Tento web je pozadu bezne
Asi byrokratické problémy s autorskými právami a licenciou na fotky, inak sa to nedá vysvetliť >:D
Avatar - KLAS
26. 8. 2017 13:31
AutoReuve.cz
[odkaz]
Už je to aj na autorevue.cz
Avatar - Brumbal
26. 8. 2017 13:24
Tento web je pozadu bezne
Tento web je pozadu bezne, uz jsem si na to zvykl. V kontrastu s tim jak se auto.cz prezentuje jako jeden z nejvetsich webu o autech v cz, je to k smichu ze ani nikdo v redakci nezaregistroval vcerejsi unik noveho Cayenne >:D
Avatar - KLAS
26. 8. 2017 13:13
FOTKY
[odkaz]
[odkaz] Už asi 20 hodín sú vonku jeho fotky...