Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Porsche Cayenne Turbo S: druhé nejsilnější Porsche je SUV!

Ondřej Láník
Diskuze (212)
Na detroitském autosalonu představí Porsche novou vlajkovou loď řady Cayenne. Protože Cayenne Turbo tu už je, bude se novému modelu říkat Turbo S. Ve firemní hierarchii je to v tuto chvíli druhý nejsilnější automobil, hned za Carrerou GT.

Na detroitském autosalonu představí Porsche novou vlajkovou loď řady Cayenne. Protože Cayenne Turbo tu už je, bude se novému modelu říkat Turbo S. Ve firemní hierarchii je to v tuto chvíli druhý nejsilnější automobil, hned za Carrerou GT.

Prodej nového Cayenne Turbo S má podle automobilky začít již na konci ledna 2006. Původní osmiválec 4,5 V8 Turbo dostal větší mezichladič stlačeného vzduchu, vyšší plnící tlak (+0,2 bar) a tomu přizpůsobenou řídící jednotku motoru. Nejvyšší výkon nyní dosahuje místo původních 331 kW, celých 383 kW, točivý moment vzrostl na 720 Nm mezi 2750 a 3750 ot./min.

Mohutné SUV je schopno akcelerovat z 0 na 100 km/h za 5,2 s a maximální rychlost činí 270 km/h, což jsou hodnoty o 0,4 s resp. 4 km/h lepší. Kombinovaná spotřeba činí 15,7 l/100 km.

Vyšší výkony si žádají silnější brzdovou soustavu. Přední kotouče mají nyní průměr 380 mm (dříve 350 mm), vzadu jsou nyní kotoučové brzdy o průměru 358 mm (místo 330 mm). Dvacetipalcová kola obouvají pneumatiky o rozměru 275/40.

Interiér Turba S je standardně vybaven čalouněním sedadel kůží, automatickou klimatizací, elektricky ovládaným nastavením sedadel, audio systémem Bose, bixenonovými světlomety s dynamicky natáčenými světelnými zdroji a parkovacím asistentem.

Za Cayenne Turbo S zaplatíte o 15500 euro více než za Turbo, takže například v Německu si musíte připravit 117.573 Euro.

Ondřej Láník
Diskuze (212)
5. 1. 2006 17:20
Re: KUP SI BULDOZER
Copak... kixlo pérování ;-) Klid... jsou ti, co Cayenne maj a ti co po něm toužej. Jiný neznám. Jo, pak seš ještě ty. ;-) Postřelen podivným šípem ;-) :-)
4. 1. 2006 22:32
MŮJ CAYENNE
Slunce tu zapadá kolem půl čtvrté. Slunce... to jediné co mě ještě drží nad vodou. Všude kolem strmé kopce, džungle, dvoumetrová tráva, mokro, bahno, prkna místo chodníku mezi ubikací a nálevnim pultem. Do toho kam pohlédneš slepice a špinavá prasata... Je nás tu třicet. Každej s životopisem na pět stran. Tak tohle je mé milieu, lásko... Kolumbie... Denně deset hodin tvrdý práce v dole, kde "těžíme" zlato. Jen proto, aby kartel, co mě najal, propral zpropadený peníze z obchodu s moukou. Bílou moukou. Já, vím..., musím vydržet... Prsten od tebe, to jediné co jsem stačil vzít sebou, mám pověšený na kovovém lanku na krku... je trochu složitější i tady v pekle, useknout někomu hlavu místo malíčku... Všechno, co jsem se ve Státech naučil jsem tady ze dne na den musel zapomenout. Na povrchu jsem tvrdej... hodně tvrdej... ale uvnitř, a to ty víš... uvnitř mám stále tebe, našeho syna a naší cestu... Tenkrát, když nám doktor sdělil tu hroznou zprávu o zdraví našeho chlapce... tenkrát jsem věděl, že mě nezastaví nic... taky nezastavilo a těch 100tisíc na léčení jsem sehnal... jo, zaplatili mi je emigranti slunce... Film naší poslední noci si promítám stále dokola... patrola před domem a můj útěk přes Mexiko... jízda v PORSCHE Cayenne přes čáru. Nevlízt tenkrát do Cayenne, uřízla by mi hraniční závora hlavu.... V Mexiku jsem se ho rychle a dobře zbavil a pokračoval dál až do týhle Kolumbijský díry, kde mě nenajde ani výberčí daní... Deset let, den za dnem, noc za nocí do zániku trestnosti... Pořád lepší než dvacet let na státní útraty... Ještě mi, lásko, zbejvá sedm roků. Je večer, sedím v putyce, dásněma drtím pálenku z kaktusů a počítám dny, co mám před sebou... 2555 dní. 2555 nocí. Pak se k vám vrátím... :yes:
4. 1. 2006 22:13
Re: DETRIOT V PLAMENECH
Posaď se tam i tam a dojde ti to rychle. 911 je na krátký triko a letní odpoledne. Sice v něm můžeš jezdit běžně denně, ale šoupáš zadek po silnici... CAYENNE je kámoš do nepohody. Dokonalej kámoš. Sedni si a představ si...... že máš volnejch 100 milionů. Co by sis koupil? Těžko Logana. Přitom zároveň nechceš Rolse. Koupil by sis to, na co ses jako malej kluk chodil dívat do ZOO. Puma... král noci... pohled na kterej se nezapomíná... No, tak bys brnknul na Plzeňskou a objednal si dvě káry - 911 v tvaměmodrý a CAYENNE v šedivý. Vsadím se. Pak jsou milovníci Ferrari, chápu je, ale to mé téma naní. A pak je šlechta - Astoňáci. Umím si to představit, ale na mou náturu moc vznešené. Mám rád drzky. Dál není nic. Takřka nic. Ale to nejmenší by pro tebe bylo, si toho CAYENNA objednat. Mimochodem, je za výbornou cenu... P.S. A tak trochu kalkuluj s věkem. Ve dvaceti tě osloví něco jiného než v 50ti...
4. 1. 2006 21:53
KUP SI BULDOZER
brácho, tohle není téma pro slepý. Touhy odpozorovaný z děckejch seriálů odlož před vstupem do pánskýho klubu v šatně spolu s rádiovkou. Pochop už jednou, že CAYENNE je svět chlapů, tvrdej bejků, ošlehanejch horalů. Tady neplatí zákon horkejch náušnic. Tohle chce pořádnej zoom, tvrdej stisk, orientaci v prostoru, rozhodnost a jasnej cíl. Cíl jasnej je - pryč odtud. Pryč z tý pakárny koloběžkovejch střádalů, spokojenejch rejžožroutů, utahanejch skoroboxerů a gurmánů poledních pauz. CAYENNE tě sejme, jako žádnej jinej... tak to laskavě ber na vědomí... i když, chápu... perspektiva zpoza buldozeru... značně zkreslujhe vjemy... v tom ti ovšem nápomocnej nebudu BRAVO CAYENNE :yes: