Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Porsche Exclusive Manufaktur: Když standard nestačí!

Michal Dokoupil
Diskuze (1)

Kdo se necítí ve svém porsche dostatečně výjimečně, nemusí smutnit ani se spoléhat na pochybné tunery. Samotná automobilka má speciální program připravený vyplnit nejdivočejší představy.

Vlastnictví nového vozu Porsche je už samo o sobě exkluzivní záležitostí. Ne každému ale toto privilegium stačí a vyžaduje od svého vozu ještě větší odlišení od davu.

Už od roku 1978 mělo Porsche pro tyto zákazníky oddělení speciálních požadavků, které bylo schopné sériové modely odlišit dle přání. A nešlo jen o vzhledové úpravy, mimo jiné zde vzniklo také nejsilnější silniční Porsche 930 pro japonského závodníka Eichii Yoshidu, zakladatele slavného týmu Mid Night, ale také jednokusové speciality pro brunejského sultána či arabské šejky.

Video se připravuje ...

Dnes má pro podobné požadavky Porsche oddělení nazvané Exclusive Manufaktur, které jsme mohli osobně navštívit. Hlavní sídlo je v samotné původní továrně ve Stuttgartu, na dohled od ikonického muzea značky. Na první pohled působí jako autosalon s vystavenými vozy, bližší zkoumání ale odhalí zajímavé detaily.

Po stěnách jsou rozmístěny vzorky kůže nebo karbonových dílů, v zásuvkách modely všech možných laků či různé tvary řadicích pák. Zájemci s dostatečně tučnými konty zde mohou strávit celé dny vybíráním a kombinováním jednotlivých prvků přesně dle svého vkusu. Ani nemusí být nijak zvlášť dobrý, jak dokládá vystavený kabriolet 718 Boxster se zářivě modrým interiérem.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

Michal Dokoupil
Diskuze (1)

Doporučujeme

Avatar - Manhunt.60
16. 12. 2022 13:23
...
Exclusive Manufaktur je skutečně něco jiného.
Když to pak člověk skombinuje s limitovaným Speedsterem, vznikne nádhernej kus :-)
https://rennlist.com/…s-thread-42.html#…