Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Porsche poodhaluje závodní 911 GT3, karoserii zdobí mapy okruhů

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Již za pár dnů představí Porsche svůj závodní speciál 911 GT3 Cup pro sérii Supercup, který v současnosti zdobí fólie s rozpitými mapami významných okruhů.

Série Porsche Supercup možná nepatří k nejznámějším, přesto má co nabídnout. Od napínavých závodů, až po slavná jména. V této sérii ostatně začínali jezdci jako Earl Bamber a Brendon Hartley, vítězové LeMans, šampion DTM René Rast nebo Nicki Thiim, šampion třídy GTLM.

Jaké technické novinky přinese nová generace 911 GT3 Cup zatím nevíme, podle zahraničních kolegů se však nejspíš dočkáme úprav inspirovaných modelem 911 RSR. Po stránce designu už si ale nyní můžeme všimnout výrazného křídla, které zřejmě po vzoru RSR vsadí na konstrukci s tzv. “husím krkem“. Křídlo tak nesedí na vzpěrách, ale je zavěšeno pod nimi.

Spodní část zadního nárazníku je sice ukrytá ve tmě, přesto bychom zde opět očekávali difusor ve stylu RSR. Podobný je ostatně i design kol a možná se dočkáme i hranatých zrcátek, kterými je vybaven model RSR.

Bez ohledu na jednotlivá vylepšení je však celkem zajímavý i samotný design maskovací fólie. Nejedná se totiž o pouhé skvrny a rozpité vzory, ale tvary závodních okruhů, na kterých se série jezdí. Na webových stránkách Porsche Motorsport je pak dokonce připraven kvíz, ve kterém si můžete vyzkoušet svou znalost okruhů jen podle jejich obrysů.

Jedná se přitom o celosvětově dobře známé okruhy, takže pokud máte chvíli volného času, určitě kvíz vyzkoušejte. Nebo si okruhy alespoň prohlédněte v galerii a zamyslete se, jestli je poznáte.

Ze strany automobilky se jedná o celkem zajímavý a kreativní způsob, jak fanouškům motosportu zkrátit čekání do 12. prosince, kdy bude nové Porsche 911 GT3 Cup odhaleno.

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Doporučujeme