Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Porsche v červenci zaznamelalo rekordní prodej

redakce AUTO.CZ
Diskuze (1)
Odbyt automobilky Porsche v červenci meziročně stoupl o 22 procent na 20.733 vozů. To představuje nejlepší červencový výsledek v historii podniku.

V období od ledna do července letošního roku prodala automobilka Porsche zhruba 135.000 vozů, o 29 procent více než před rokem. "Nejlepší červenec v historii našeho podniku představuje dobrý začátek druhé poloviny roku," uvedl člen představenstva Bernhard Maier, který má na starosti odbyt a marketing.

Maier dodal, že firma bude pokračovat v uvádění nových produktů na trh. Zákazníci a fanoušci značky se podle něj mohou těšit na novinky, které automobilka Porsche v září představí na frankfurtském autosalonu.

Za růstem červencového prodeje stála především silná poptávka na evropském trhu. Automobilka v Evropě zvýšila odbyt téměř o polovinu na 7777 vozů. Ve Spojených státech prodej stoupl o deset procent, zatímco v Číně se zvýšil pouze o šest procent.

Porsche je stejně jako Škoda Auto součástí automobilového koncernu Volkswagen. Ten v letošním prvním pololetí vystřídal japonského konkurenta Toyota Motor na pozici největší automobilky světa z hlediska objemu prodeje.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (1)
Avatar - CHerokee
10. 8. 2015 15:21
ještě byl čas
Ano se nedivím, že někteří třeba uspíšili výměnu či nákup za ještě atmosférickou 911ku.... nebudou. :'-(