Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Porsche zahájilo výrobu modelu Macan

Michal Fokt
Diskuze (0)
Minulý týden se rozjela v rozšířené továrně Porsche v Lipsku výrobní linka na SUV modely Macan s kapacitou 50 tisíc aut ročně.

Ačkoli Porsche zveřejnilo promo video o výrobě svého nového SUV Macan už v prosinci loňského roku, nyní se ukazuje, že to byl tak trošku podvod a jednalo se o záběry buď z výroby předprodukčních verzí nebo to celé bylo "nafilmované". Skutečná výroba se totiž rozjela až minulý týden, konkrétně 11. února, kdy ji oficiálně spustil Matthias Müller, šéf Porsche AG.

Automobilka Porsche vyrábí Macan ve své továrně v Lipsku, kde vznikají také vozy Panamera a Cayenne. Fabrika si kvůli novému SUV vyžádala celkové investice ve výši 750 milionů euro a výsledkem je výrobní linka, postavená pochopitelně podle nejnovějších ekologických standardů, schopná chrlit Macany tempem až 50 tisíc exemplářů ročně, tedy téměř 4200 vozů měsíčně. Současně tím bylo vytvořeno 1500 nových pracovních míst.

Továrna značky Porsche v Lipsku byla otevřena v roce 2002 s cílem vyrábět zde velké luxusní SUV Cayenne a v roce 2009 bylo portfolio továrny rozšířeno o liftback Panamera. Macan tedy bude už třetí v Sasku vyráběným vozem stuttgartské automobilky.

Michal Fokt
Diskuze (0)