Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Potvrzeno: Elektrický Mercedes G dorazí v roce 2024. A počítá se i s elektrickým Maybachem

David Bureš
Diskuze (8)

Mercedes-Benz hodlá do budoucna prodávat výhradně elektromobily. Znamená to, že se elektrické verze dočká i jedna legenda.

Automobilka Mercedes-Benz dnes patří mezi velké zastánce elektrického pohonu. Už se dokonce připravuje na to prodávat výhradně elektromobily, všude tam, kde to tržní situace umožní. V praxi to bude znamenat i další rozšíření nabídky elektřinou poháněných automobilů. Naposledy vedení značky potvrdilo přípravy dalších dvou elektrických novinek.

Šéfka marketingu a prodejů Britta Seegerová tak na nedávném představení budoucích plánů Mercedesu na elektrifikaci nabídky potvrdila příchod plně elektrické verze slavného offroadu G, o níž se už nějaký čas spekuluje. Automobil zřejmě nazvaný EQG je podle Seegerové připravován pro rok 2024. Zákulisní zprávy nicméně naznačují, že by se elektrický Geländewagen mohl ve formě konceptu představit již na podzimním autosalonu IAA v Mnichově. Pro něj značka údajně chystá hned osm novinek.

Elektřinou poháněný offroad přitom může dávat smysl. V terénu může elektrický pohon díky své síle přispět k lepším vlastnostem. Tichost takového pohonu se pak může hodit i při některých pracovních úkolech.

Členka představenstva Mercedesu zodpovědná za oblast marketingu a prodejů nicméně potvrdila i příchod dalších elektromobilů. Výrobce pracuje třeba na elektromobilu EQS SUV, velkém SUV o velikosti GLS, které elektrický pohon nabídne i ve formě superluxusního derivátu Maybach.

Vedle luxusní divize Mercedesu se však elektromobilů dočká i ta sportovní, AMG. „Nadcházející modely AMG posunou hranice také z hlediska efektivity a aerodynamiky. A bude ještě mnoho dalšího, aby se tyto automobily staly skutečnými modely AMG v elektrickém světě,“ tvrdí Seegerová.

Mercedes-Benz oznámenou strategií pro následující léta dokazuje, že elektromobilitě věří. Všechny jeho architektury nově uvedené od roku 2025 budou už jen elektřinou poháněné. Počítá se se třemi různými platformami, vyvinutými pro běžné vozy, sportovce od AMG a užitková vozidla. Mercedes do nové techniky do roku 2030 investuje přes 40 miliard eur (bilion korun).

Už do roku 2022 pak značka chce být zastoupena elektromobilem ve všech segmentech, v nichž působí. Po letošní mohutné expanzi (crossover EQA, rodinné SUV EQB, vlajková loď EQS) mají následovat velký sedan EQE, osobní dodávka EQT, EQE SUV a EQS SUV.

David Bureš
Diskuze (8)

Doporučujeme

25. 7. 2021 22:33
Re: MAYBACH
Pro takové klienty poskytuje pocit nanestátnosti električka :yes:
Avatar - chalan66
25. 7. 2021 21:38
MAYBACH
Mal som tú česť viesť sa v Maybachu SUV. Jasne pohodlné a kvalita materiálov na jedničku. Len pocit LUXUSU NIKDE !!!! Interier nezáživný a bez pocitu najestátnosti. Predné chrómové výduchy nárazníka ako s Čínskej repliky . Maska ako vajce a celkovo NEVKUSNÉ !!
Avatar - alf1963
25. 7. 2021 08:12
Armáda
V tom případě bude armáda bez aut.
Avatar - chinagofastandkilleu
25. 7. 2021 01:02
Re: Nejako
vykácet celou Teslu do posleního čipu a lithiového článku, včele s Muskem a i dalsí neekologickou dcerku špejs iks !!!

ROPAK 4EVR
24. 7. 2021 12:31
Re: Nejako
Tak vás alespoň potěším zprávou o užitečnosti ekologických spolků: https://fdrive.cz/…evidi-duvod-7442