Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Požár v továrně Toyoty: na Prius se bude čekat déle

Ondřej Láník
Diskuze (15)
V japonském závodě Toyota Auto Body Co. ve Fujimatsu propukl v pondělí požár, který vyřadí výrobu automobilů pro několik následujících dnů. Výluka postihne zřejmě také produkci Toyoty Prius, na kterou s v USA sepisují pořadníky zákazníků.

V japonském závodě Toyota Auto Body Co. ve Fujimatsu propukl v pondělí požár, který vyřadí výrobu automobilů pro několik následujících dnů. Výluka postihne zřejmě také produkci Toyoty Prius, na kterou s v USA sepisují pořadníky zákazníků. Ti musí čekat na svůj vysněný hybridní automobil až několik měsíců.

Toyota Auto Body Co. je jedním z dvou výrobních závodů, v nichž se vyrábí hybridní Prius. Požár, který postihl sekci lakovny, kde se suší karosérie po nalakování, se podařilo rychle lokalizovat a uhasit, ale opravy potrvají několik dnů, po které bude výroba zastavena. Větší část Priusů je exportována z druhého závodu v Tsutsumi, takže výpadek produkce pravděpodobně nebude zásadně prodlužovat dobu čekání na Prius.

Vedle Priusů se v požárem postižené automobilce ve Fujimatsu vyrábí také modely Estima, Noah a Ipsum pro japonský trh.

Ondřej Láník
Diskuze (15)
23. 11. 2005 21:14
Re: TAK HOŠI
Co si to dovoluješ! Já snad nahoře nesoucítím s Toytou?! Vyjadřuj se slušně... a pak se snaž pochopit příspěvky druhejch... vyvaruješ še trapnej úletů :no: :no:
23. 11. 2005 00:20
TAK HOŠI
ráno černý pásy přes kimona a copy svázat do úhlednýho oříšku. V jednom šiku... tak to máte rádi, ne. Napřed Yaristi, pak Corolisti a nakonec ti dva se Suprou... P.S. Oheň posel života, dábel nepozorných... nepříjemná záležitost... ovšem na popelu slabých rostou silní až do oblak. Tak uvidíme...