Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Přeci jen přežije? BMW řady 8 se má dočkat další generace

Dominik Kovář
Diskuze (0)

Původní spekulace berou za své. Žádný konec, BMW řady 8 má pokračovat dál!

Řada 8 se do portfolia BMW vrátila v roce 2018 po dlouhých devatenácti letech. Osmička po uvedení na trh zdaleka nedosahovala takových prodejních úspěchů, jakých si v Bavorsku představovali. Do roku 2021 se zatím celosvětově prodalo lehce přes 48 tisíc kusů, přičemž rok 2020 (před faceliftem) měla osmá řada největší žně - 20.703 prodaných kusů.

Tato čísla měla být důvodem částečného konce obnovené řady. Spekulace posledních měsíců hovořily o tom, že z karoserií Coupé, Cabrio a Gran Coupé má přežít pouze posledně jmenovaná, a to ještě v elektrické podobě, pravděpodobně na platformě CLAR a nikoliv na nové elektrické platformě Neue Klasse. 

S koncem roku proběhla informace, která jistě potěší fanoušky tohoto modelu. Žádné radikální ořezávání osmé řady nemá být v plánu. Naopak! Nová generace si má ponechat všechny karosářské varianty včetně spalovacích motorů!

Video se připravuje ...

V současné generaci G14 (Cabrio), G15 (Coupé) a G16 (Gran Coupé) se má bavorský model vyrábět až do léta 2026, zatímco verze M8 ve všech karosářských variantách skončí o pár měsíců dříve na podzim 2025.

S celkovým nárůstem prodejů německé automobilky si tak osmá řada pravděpodobně vyšlapala cestu k další generaci. BMW v posledních měsících již několikrát ukázalo, že je v současné době jednou z nejvíce flexibilních automobilek na trhu. Nebojí se nadále investovat do spalovacích motorů, nezapomíná na elektromobilitu a zároveň vytváří design, který rozděluje svět na dva tábory. 

Video se připravuje ...

Podle zdroje, který měl z Bavorska již několik správných informací, nová generace osmé řady G75, G76 a G77 se začne vyrábět v roce 2026 a produkci ukončí v roce 2033. Nejsilnější BMW M8 má přežít také - zatím se počítá pouze s variantou Gran Coupé. Bude to jediné M8? To ještě nevíme, ale držíme palce, aby se osmá řada skutečně dočkala dalšího pokračování!

Dominik Kovář
Diskuze (0)

Doporučujeme