Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Přímo z dějiště světové premiéry nové Škody Octavia: Ukázala se v Národní galerii

Martin Machala
Diskuze (10)

Na tohle si začínáme zvykat. Největší premiéry se odehrávají mimo zavedené prostředí tradičních autosalonů. Čtvrtá generace Škody Octavia v tomto trendu pokračuje.

My jsme si nejdůležitější novinku letošního roku důkladně prolezli už před samotnou premiérou, Standa se s octavií čtvrté generace seznámil v předstihu v ateliéru v Mnichově Hradišti. Zbytek světa musel čekat do pondělního večera, kdy se nová Škoda Octavia ukázala v Národní galerii.

Hezké místo a musím říct, že po nějakém čase zase akce, z níž všemi směry nestříkalo elektrické nadšení a která se soustředila na poměrně konvenční auto. Příjemná změna. Bernhard Maier sice nezapomněl připomenout, jak strašně rychle se aktuálně automobilový průmysl mění, docela překvapivě však jako první zmínil autonomní auta, která budou daleko náročnější na přenos dat. 

Našla se i paralela s uměním, tedy s prostředím Národní galerie. Umění je prý totiž kreativní a vzhledem k očekávatelným a probíhajícím novinkám v automobilovém průmyslu bude kreativita sakra potřeba. Takže asi tak. 

A i přes všechnu tu digitalizaci a elektřinu, která přece jen zmíněna byla - jinak by to už dnes fakt nešlo, nás všechny pan Maier ujistil, že octavia zůstane pro Škodovku nejdůležitějším a nejprodávanějším modelem. 

A pak se ukázala, něco po čtvrt na osm. Byla ta moc pěkně zvládnutá premiéra, odhalení nové octavie doprovázel český národní symfonický orchestr, samotné auto bylo schováno v jakési kubistické slupce, z níž vyjel stříbrný kombík. Modrý liftback se pak objevil na druhé straně, kolem obou modelů se pohybovala slečna houslistka ve velmi úsporných kubistických minišatech. Stále velmi decentní, ale dostatečně působivé představení.

Potom nastal tradiční novinářský boj o co nejlepší fotky, Škodovka měla naštěstí kousek od hlavního sálu k dispozici ještě dva další kousky – červený liftback a znovu stříbrný kombík. V červené se mi nová octavia moc líbí, nějakou dobu si asi budu zvykat na dvouramenný volant. Celkově však novinka udělala velmi dobrý dojem. Až si říkám, co teď bude se superbem, aby nám trochu nezapadl…

Podrobnější info najdete ve Standově článku, další bude celkem nepřekvapivě následovat. 

Jak už jsem napsal, konečně akce, na které se docela tradičním způsobem představovalo normální auto. Jen houšť. 

Martin Machala
Diskuze (10)

Doporučujeme

12. 11. 2019 12:52
Kočka na první straně
Takže 1. kočka na prvním fotu je opravdu hezká 2. stačí zoom a je vidět že fandí NoBRA :yes: , takže je i odvážná a nestydí se. :yes:
Avatar - palix
12. 11. 2019 11:45
Re: Technická otázka
Náhodou - žena na titulnej fotke je veľmi pekná ;).
Avatar - jazva
12. 11. 2019 11:31
Technická otázka
Tie lajdáky sa hodia na titulnú fotku?
Avatar - KANKUNEN
12. 11. 2019 09:31
Re: Proč
Myslíš že by udělal lepší fotky té hadry co tam je tak 5x, ;-)
Avatar - iudex
12. 11. 2019 08:27
Re: Dvojramenný volant
Presne tak, rodičia mali štvorlúčový a pamätám si, že som bol na to patrične hrdý, najmä v porovnaní s tými nemodernými dvojramennými á la Favorit. :D :-[] :-[]