Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Prior Design představil divoký Widebody Aero-Kit pro Dacii Duster

Ondřej Mára
Diskuze (8)

Dacia Duster je především schopným a nenáročným pracantem, Prior Design se z ní ale pokouší udělat i designově zajímavé auto.

Pokud se někdo pustí do úprav Dacie Duster, obvykle se snaží zlepšit její schopnosti v terénu. Německý úpravce Prior Design ovšem již v minulém roce představil koncept Duster Widebody, který naopak vyměnil praktičnost za sportovnost a okázalost. A nyní tento koncept přetavil do produkční formy.

Celým názvem Dacia Duster Widebody Aero-Kit obsahuje přední spoiler, rozšířené lemy předních i zadních blatníků, nástavce prahů, zadní difuzor i střešní spoiler. Všechny díly by měly být vyrobeny ze sklolaminátu Dura-Flex, který slibuje skvělou povrchovou strukturu, flexibilitu, stabilitu i snadné lakování.

Díky vysokému důrazu na přesnost při výrobě navíc Prior Design slibuje i jednoduchou, nenáročnou a lacinou kompletaci. A na kolik peněz vlastně tahle sranda vyjde?

Základní body-kit pořídíte v Německu za 2.999 eur, což je cca 76.250 Kč. Samostatně je pak možné dokoupit ještě střešní spoiler, prodlužující linii střechy, který vyjde na 299 eur (cca 7.600 Kč). V podstatě už tak není o čem.

Video se připravuje ...

Kdo by ale toužil po vzhledu auta prezentovaného společností Prior Design, bude muset zainvestovat ještě do nových kol, pneumatik nebo výfukového systému – ostatně zadní difuzor počítá s dvojicí pořádných koncovek. Úpravce navíc přidal do kabiny ještě roll-bar, tyto úpravy už ale nenabízí.

Ondřej Mára
Diskuze (8)

Doporučujeme

25. 9. 2021 08:10
Re: Zmysel?
On by se určitě i u nás nějaký zájemce našel. ;-)

https://www.linkpicture.com/…/DusterTurbo.jpg
25. 9. 2021 06:43
Re: Re: Zmysel?
AMG kit se dává i na obyčejné G350D a je to čistě optická záležitost.
Avatar - wakantanka
24. 9. 2021 22:38
Re: Re: Zmysel?
Neviem ... viac koníkov, lepšie brzdy, podvozok?
24. 9. 2021 19:53
Re: Zmysel?
Na co je AMG kit na géčku?
Avatar - wakantanka
24. 9. 2021 18:46
Re: Re: Zmysel?
Nemecký úpravca Prior Design asi nebude turek aj keď kto vie 🙂