Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Připravuje Honda svou odpověď na tříkolový motocykl Yamahu Niken?

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)

Tři kola se již velmi dobře zabydlela ve světě skútrů. Yamaha a její model Niken dokazují, že mohou uspět i mezi motocykly a Honda si nechce nechat ujet vlak.

 

Honda již na Tokyo Motor Show na podzim roku 2015 představila svůj koncept tříkolového motocyklu Neowing a již na jaře roku následujícího se spekulovalo o jeho proměně v sériový model.

Yamaha se svou konstrukcí byla ovšem rychlejší a její Niken je již od loňského roku na trhu. Honda údajně podala na úřadu pro průmyslová vlastnictví nové patentové nákresy své vlastní konstrukce, které se však téměř ničím neliší od původního konceptu Neowing.

Podle neoficiálních informací připravuje Honda v současnosti uvedení svého vlastního tříkolového motocyklu, jehož prodej se má údajně rozběhnout v příštím roce.

Novinka má přímo vycházet z konceptu Neowing, u nějž k pohonu sloužil blíže neurčený hybridní systém, jehož součástí byl plochý čtyřválec. Zda se tohoto řešení i u případného sériového modelu dočkáme, není jisté, protože nové patentové nákresy má doprovázet zpráva, která uvádí, že motor může být dvouválcový nebo šestiválcový.

V souvislosti s uvedenou informací o zvolené pohonné jednotce a při pohledu na koncept Neowing se pak téměř automaticky nabízí použití šestiválec z modelu GL 1800 Gold Wing, zatímco dárcem dvouválce může být rodina modelů NC750.

Dočkat se tedy můžeme i několika různých tříkolových motocyklů se značkou Honda, kdy šestiválec může být vlajkovou lodí, zatímco dvouválec může představovat ideální stroj pro začátečníky. Zda tříkolový motocykl značky Honda skutečně dorazí, ale ukáže teprve čas.

Zdroj: RideApart

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)

Doporučujeme