Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Příští BMW X6 bude větší a agresivnější

Michal Fokt
Diskuze (52)
Aktuální BMW X6 už je letos pětileté auto a napřesrok se chystá jeho nástupce. Už teď se však ohledně něj objevily první informace.

BMW X6 se coby sportovnější alternativa velkého SUV BMW X5 začala prodávat v roce 2008 a zejména v Evropě a v Rusku se těší překvapivě velkému zájmu, bylo tedy zcela logické, že se tento model dočká svého nástupce, na rozdíl třeba od podobného pokusu na toto téma v podobě vozu Acura ZDX.

BMW X6 druhé generace se představí v roce 2014 a v Mnichově připravují více změn, než byste možná čekali. Zatímco základní silueta karoserie bude zachována, což ostatně naznačilo už představení menšího BMW X4, novinka by měla nést celou řadu mnohem agresivněji stylizovaných detailů. Dá se tedy očekávat dravější design přídě a zádě a dost možná ještě svalnatější boky. Záměrem BMW je podle informací zevnitř automobilky sportovněji orientované modely navrhovat mnohem dramatičtěji, aby se dostatečně odlišily od zbytku modelové škály.

Zatímco pokud jde o hlavní rozměry, dá se očekávat jejich zachování, případně jen mírné zvětšení, o poznání se prodlouží rozvor, v čehož budou těžit zejména cestující na zadních sedadlech. Světová premiéra se očekává příští rok na autosalonu v Moskvě a prodej bude zahájen ve třetím čtvrtletí 2014. O pohon se postarají opět řadové šestiválce a vidlicový osmiválec, v roce 2015 je doplní plug-in hybridní verze.

Výchozí verze BMW X5 bude mít světovou premiéru ještě letos na autosalonu ve Frankfurtu v září, výroba se ale rozjede už v srpnu.

Michal Fokt
Diskuze (52)
17. 4. 2013 07:00
Re: Hoši bacha
Svým způsobem Tvůj postoj chápu a beru. Já zase spíše reagoval na zde převládající tvrzení, že komu se toto auto nelíbí, tak závidí těm, co na něj mají. Takto na mne většina reakcí lidí obhajujících X6 působila.

Já si naopak lidí, kteří něčeho dosáhli a projevilo se to i finančně, docela vážím - samozřejmě, pokud se k tomu dostali poctivě - znám hlavně takové, když už (X6 asi nemá nikdo z nich - ani nevím, protože to auto je fakt pro mne naprosto nezajímavé). Ono je to asi celkem i o tom, jakými lidmi se člověk obklopuje.

Na druhou stranu, když se podíváš třeba na příspěvek Machýrka výše, popř. na to, jak se projevoval jinde zde na webu, tak se nediv, že někteří lidé si majitele těchto velkých BMW spojují s podobným typem lidí a mají k nim averzi. Nemyslím si, že by si to vycucali zcela z prstu, ale souhlasím s Tebou, že tímto směrem vedená argumentace je v zásadě zcela chybná.
Avatar - Ham.
17. 4. 2013 00:50
Re: Hoši bacha
Mimo jsi ty. Když někdo napíše, že se mu X6 nelíbí tak je to OK a nemám s tím nejmenší problém. Mimochodem mě se X6 co se týče exteriéru také nelíbí a naopak třeba X5 považuji za dokonalé SUV. Ale jde o způsob jakým jej někteří spojují s lidmi nevalné pověsti. To je prostě ubohé a svědčí to nikoliv o tom, že auto je takové nebo makové, ale o tom, že tito lidé jsou primitivové, stačí si přečíst reakce typu:
když sice vidím, kdo si je u nás pořizuje, tak se ani nedivím - v hlavě toho obvykle nosí méně než na hlavě
Priemerna velkost penisov majitelov X6 este viac poklesne...
co bude mít bývalý vexlák? Velmi pravděpodobně X6
co bude mít zlatokopka? Velmi pravděpodobně X6
co majitel, to vydlabaná dýně.
Toto auto je plně závislé na blondýnách a prosťáčcích.

A je jasné, že těmto lidem nejde o hodnocení auta jako takového ale o vymezení se vůči jeho majitelům. A to je celé špatně.
Jinak řečeno, nevadí mi, když někdo nazve nějaké auto křápem nebo celou automobilku za výrobce šmejdů. Od toho jsme na autowebu aby zde každý zhodnotil auto/výrobce. Jakmile ale někdo majitele nějakého auta nazve vekslákem nebo vydlabanou dýní tak zde nemá co dělat, protože neuráží auta (neživé předměty), ale konkrétní lidi, dokonce celé skupiny lidí a to je primitivismus podobný urážkám typu všichni obyvatelé města xyz jsou idioti.
16. 4. 2013 22:41
Re: Hoši bacha
Nesouhlasím. Toto auto je prostě ošklivé a svým způsobem nesmyslné. Nechápu, proč to vysvětlujete závistí, nebo dokonce hloupostí :-( . To je podle mne úplně mimo, a dá se aplikovat úplně na cokoliv. Nelíbí se ti TO nebo ono - závidíš, že TO nemáš? A jsi hloupý, že se ti TO nelíbí? (za TO si dosaďte úplně cokoliv, třeba šicí stroj, nebo pouzdro na tužky)

Jak jsem psal, BMW vyrábělo v minulosti nádherná auta. Zmiňoval jsem BMW M1, ale zrovna tak krásné byly třeba 635 CSi, 3.0 CSL a mnohé další. Momentálně bych asi nejlépe hodnoti model Z4, nicméně už to zdaleka není tak hvězdné, jak to bývávalo, kdy se mi BMW zdály býti jednoznačnou ozdobou všech silnic a máloco se jim vyrovnalo.

Toto auto je ošklivé, nechtěl bych ho ani za třista tisíc (leda tak na přeprodej se ziskem, ale jinak ne), a rozhodně nikomu, co ho má, nezávidím - ani jeho vkus, ani jeho moudrost. Prostě má na věc jiný názor. Pro mne je to na 95% projev zvýšeného sklonu závislosti na momentální módě, do níž jednoznačně současná vlna SUV spadá. Moc jiného v tom opravdu hledat nelze, byť je asi jasné, že vyložený chudák v tom jezdit asi nebude.
Avatar - Jaros71
16. 4. 2013 15:42
Agresivní?
Tak X6 je asi nejagresivnější SUV co znám.. ;-)
Jěště víc...to může být už příliš.
BMW mám rád...
Jsem tedy na to auto dost zvědavý , i když je nepraktické , za podívání stojí.
16. 4. 2013 15:22
Re: Hoši bacha
Pochopení okolního světa končí vlastním světem. Jo, smutné. Bohužel mne velmi nemile překvapují i mladší ročníky, kde bych tak velkou míru zabedněnosti nečekal. Holt ta přeměna společnosti bude trvat trochu déle. Smutné.