Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Prodej elektromobilů se ztrojnásobil, hybridy přidaly 43 procent

ČTK
Diskuze (176)

Prodej elektromobilů na českém trhu stoupl od ledna do konce října v meziročním srovnání na trojnásobných 1888 vozů. Počet prodaných hybridů se pak zvýšil o 43 procent na 9474 aut.

Z toho množství tzv. plug-in hybridů do zásuvky narostlo, zejména díky vstupu Škody do segmentu, z 324 na 1337 vozů. Vyplývá to z aktuálních údajů Svazu dovozců aut. Celkový prodej aut za deset měsíců klesl o více než pětinu.

Nejprodávanější značkou elektromobilů byla Škoda se 732 vozy Citigoe iV, následuje Tesla s prodejem 357 aut a Hyundai, která dodala 291 vozů na čistě elektrický pohon. Škoda již oznámila, že s produkcí Citigoe iV končí, nahradí ho vůz Enyaq a další elektrické modely na nové platformě MEB.

Na trhu hybridů vede Toyota s 3170 prodanými vozy, následuje Ford s prodejem 1241 hybridních aut a třetí je Suzuki, která prodala o 92 vozů méně. Škoda prodala 620 hybridních Superbů a 38 Octavií.

"Aktuální čísla potvrzují, že se hybridy i elektrické vozy dostaly v ČR do širšího povědomí. To vše bez jakékoliv významné podpory státu. Nabízí je čím dál více značek a je tedy opravdu z čeho vybírat. Lidé začínají zjišťovat, že hybridy jsou velmi spolehlivé a přitom nabízí úsporný ekologický provoz, který není podmíněn nabíjením z externích zdrojů. Toyota v současnosti má hybridní variantu téměř u každého modelu vyjma užitkových vozů," uvedl generální ředitel značek Toyota a Lexus v ČR Martin Peleška. U Lexusu tvořily hybridy přes 90 procent prodaných aut.

Hybridy spolu s elektromobily již tvoří téměř sedm procent vozů prodávaných v ČR. Celkem se v ČR od ledna do října prodalo 165.154 osobních aut, což je o 22 procent méně než loni.

ČTK
Diskuze (176)

Doporučujeme

Avatar - Hammunasakra
12. 11. 2020 16:03
Re: Hybridy jsou velice komplikované
Jsi KRÁL nejen vulgarit = ale viz (bohužel nejen) tohle i trapnosti :-|

Fakt by ti pozice https://www.forum24.cz/…ma-byt-lipovska/ sedla = bohužel už zase slaví úspěchy https://zpravy.aktualne.cz/…6f6ac1f6b220ee8/

EDIT už si promyslel to jestli fakt všemu s barikem rozumíte LÍP a fakt všichni dělaj všechno blbě nerozumí tomu co dělají a VY intelektuálně NADřazení to chápete všechno LÍP? Nebo nejsou všichni všude totálně tupí = ale jen nechápete vy dva a rohYpnol atd.? Jedna z těch verzí je i taková jako PRAVDĚPODOBNĚJŠÍ
Uvědomuješ si vůbec že FURT dokola urážíš a urážíš? Všechny nad sebou = takže fakt HODNĚ lidí všech oborů
12. 11. 2020 15:47
Re: Hybridy jsou velice komplikované
Myslím, že už ti k tomu nemám dál co napsat. Všechno jsem ti sdělil. Tak hlavně jestli si to vezmeš k srdci a budeš se podle toho chovat.
Avatar - Hammunasakra
12. 11. 2020 15:33
Re: Hybridy jsou velice komplikované
Ten Jerry je SPRÁVNÁ připomínka = stovky jeho MUŇKOVÁNÍ i v diskuzích kde sem nebyl = nevadí. Občasná moje připomínka PROČ muňkuje = ta viz... :-!

Si strašně PROLHANEJ LHÁŘ = viz teď Nankang a Nexen = to je LEŽ jak VĚŽ = si fakt hroznej LHÁŘ styď se. Psal si o ČÍNSKÝ investici v Žatci. Nepamatuješ jak si HÝKAL NADŠENÍM https://ct24.ceskatelevize.cz/…i-v-praze-veseli ?
Není problém se občas poplést = jako třeba korejská vs čínská investice. Že i slíbená částka je trapný NIC a že budou katastrofa ti PŘEDEM někdo třeba neřekl? Byť jak MOC velká to teda netušil snad nikdo. ŽE to je divadlo pro lidi co tomu nerozumí (pro tebe = pamatuješ PŘIZNÁŠ aspoň svoje tehdejší NADŠENÍ?) to bylo jasný, jak moc to bude KATASTROFA to překonalo i velmi negativní vize = no stejně se chovaj v jižní americe a africe https://www.e15.cz/…miliardy-1373481 no a TAKHLE přesně OBRÁCENĚ to máš přece celé roky. To co je správně to co je přínos = to se ti NELÍBÍ. Bohužel i obráceně + (a to je fakt smutný a hlavně ZBYTEČNÝ) si nejsprostší nejvulgárnější člověk českýho internetu

I když ten úpadek chování co ve velkym začal Zeman a lidem jako ty je blízkej za dobu co na Hradě i ve Strakovce sedí zase komunisti = je strašnej https://www.idnes.cz/…41407_domaci_kop
12. 11. 2020 15:31
Re: Hybridy jsou velice komplikované
Ano upsal jsem se a ihned jsem se opravil. To je ti ale málo, tak to další už asi 4 roky opakuješ jako pako, že jsem se upsal a místo Nankang napsal Nexen. To normální člověk nedělá jen mentálně retardovanej. Proto tě tak naprosto právem tituluju. Přeřeknutí před rokem, dvěma a víc už není téma k diskuzi ani to nelze vytahovat jako argument. To si prosím zapamatuj ať nejsi neustále za kre-tena. Demagog a zm-rd jsi bohužel právě ty. Jen to nevidíš.

Plete??? Fakt si myslíš, že jsem poznal tvoje mentální postižení podle toho, že se pleteš? Néé nic takovýho. Poznal jsem to podle toho, že neustále meleš o tom jak se někdo spletl, přeřekl nebo nenapsal myšlenku podle tvých představ a to ne třeba minulý týden, ale před mnoha lety a ty to pořád bereš jako relevantní argument s návazností na současnost a neustále o tom dokola píšeš v naprosto nevhodných souvislostech, takže tvoje příspěvky postrádají smyslu. To normální inteligentní člověk právě nedělá jen dement tvý úrovně. Dám ti radu. To co bylo víc jak před rokem už není argument v diskuzi. Dělej to tak a nebudeš vypadat jako totální kretén ;-)

Příklad z praxe- nepiš už Jerrymu o tom, že se před 8 lety přeřekl a použil výraz ekonomika místo ekonomie. Za debila si pak bohužel právě ty a nikoliv Jerry ;-)
Avatar - Hammunasakra
12. 11. 2020 15:26
Re: Hybridy jsou velice komplikované
A hele = už sis zase vzpomněl :D
Jen s tím že SES opravil = ne že SEM tě opravil ;-)

A příval urážek = takže si to DOBŘE PAMATUJEŠ = tak to si pamatuješ asi i většinu ostatního. Obecně kdo komu dává odkazy na https://manipulatori.cz/

Prostě FURT TO SAMÝ dokola = ty věříš nějakýmu hoaxu nebo odmítáš nějaký závěry jedno jestli blbejch testů pneu nebo emisní normy = a za to že já ne SI NEJVULGÁRNĚJŠÍ člověk co znám

A naopak = tam kde JEDNOZNAČNĚ platí zpochybníš i ty nejzákladnější ekonomický pravidla a principy ale pak je sám použiješ = tam kde VÝJÍMEČNĚ neplatí = nový ceny aut
Nemůže to být = že tomu prostě s barikem a rohYpnolem atd. NE-rozumíte? Nebylo by to JEDNODUŠŠÍ vysvětlení = než že sou všude všichni *** a *** a retardovaný atp.?