Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Project 1221: stále spousta otazníků

Libor Zezulka
Diskuze (12)
Další tisková zpráva společnosti, která stojí za záhadným projektem 1221, mnoho nových informací nepřinesla. Hovoří se především o penězích.

O tajném Projektu 1221, který má vyústit v nový, turbínou poháněný supersport, jehož maximální rychlost údajně překročí 430 km/h, jsme na Auto.cz podrobně psali v polovině srpna. Na začátku září se společnost z italské Modeny stojící za projektem připomněla další tiskovou zprávou. V textu se bohužel mnoho nových informací neobjevilo, zatím se hovoří především o penězích.

Co se týče technických parametrů tisková zpráva potvrdila, že turbína vyvine výkon 1100 kW/1500 koní a umožní supersportu dosáhnout maximální rychlosti 430 km/h. Zákazníci budou vybírat mezi dvoumístnou a třímístnou variantou, přičemž konstrukčně se budou obě verze dosti lišit. Turbína nicméně zůstane umístěna mezi zadními koly v obou případech.

Stále platí, že zákazníci, kteří projeví zájem o zatím spíše imaginární sporťák do 30. září 2005, zaplatí „pouze“ 575 000 eur. Už prvního října cena vzroste o 100 000 eur. Dostat supersport MF1 do garáže znamená složit nejdříve zálohu ve výši 20 procent ceny, poté dalších 60 procent a nakonec opět 20 procent částky. První zákazník se dočká své pekelně rychlé a drahé hračky v roce 2008.

V tiskové zprávě se rovněž uvádí, že skupinu zájemců o MF1 tvořenou doposud výhradně muži rozšířila první žena.

Libor Zezulka
Diskuze (12)