Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Prosincové otevření Blanky byl prý marketingový tah, dojde k němu až v březnu

Jan Mička
Diskuze (29)
K otevření tunelu Blanka mělo po nekonečných odkladech dojít 2. prosince. Nakonec se tak ale nestane.

Jedna z nejkontroverznějších novodobých českých staveb, která má výrazně odlehčit provoz v Praze, měla být otevřena již na jaře letošního roku. Situaci ale zamotala řada problémů (například spor Prahy a Metrostavu o finance na dokončovací práce), které si vyžádaly nekonečné odklady.

K otevření tunelu mělo nakonec dojít 2. prosince, podle budoucí pražské primátorky Adriany Krnáčové se tak ale nestane. Ta v rozhovoru pro Rádio Impuls uvedla, že se otevření zdrží kvůli zaplavení kabeláže, které může způsobit zkrat. Důvodem je průsak spodní vody po povodních, ke kterému ale podle původních předpokladů nemělo dojít. Dokud nebudou odstraněny všechny závady, v tunelu se neprojedeme.

Otázkou zůstává, kdy se tedy tunel Blanka otevře. Podle Krnáčové to už letos nebude, spíše se počítá s březnem příštího roku, přičemž prosincové otevření byl marketingový tah. Nám však připadá, že se jednalo pouze o předvolební sliby...

Podle informací současného vedení města je na vině také nedostatečná rychlost bezpečnostních kontrol technologií. Společnost ČKD Praha DIZ, která kontroly provádí, se ale hájí tím, že je potřeba dodržet správné pořadí všech zkoušek. Březnový termín otevření však považuje za reálný.

Jan Mička
Diskuze (29)
Avatar - Hammunasakra
16. 11. 2014 00:21
Re: Hudečkovic dědictví
Přihlásí se kdo dal mozgu za tuhle komunistickou agitku :yes: ? Fakt by mě to zajímalo >:-[]
Avatar - Hammunasakra
16. 11. 2014 00:18
Re: Hudečkovic dědictví
Seš naivní nebo placenej? Fakt si nejsem jistej >:D
Avatar - Hammunasakra
16. 11. 2014 00:15
Re: Hudečkovic dědictví
Tebe doma neučili že se lidi neměněj: Kdo byl v 80. letech * kterej udělal cokoli jen aby von se měl dobře dělal to samý i po revoluci a dělá to dodnes ;-)

To jo

Těšíš se až nejmocnější evropskej oligarcha kterýmu se podařilo spojit politickou moc s ekonomickym vlivem v míře jako nikomu vod dob Berlusconiho a dost možná ho i překoná začne kosit normální živnostníčky? Trocha reality [odkaz]
Si totální cvok komunistickej fanatik nebo co? 8-s
Avatar - Kolouš
15. 11. 2014 20:14
Re: Hudečkovic dědictví
proboha co ty jsi zač?? agitátore
táhni hledat třídního nepřítele jinam
15. 11. 2014 20:02
Re: Hudečkovic dědictví
ne, spravedlnost :-)