Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Tunel Blanka se chystá na otevření, průsak spodní vody prý nehrozí

redakce AUTO.CZ
Diskuze (12)
Tunelový komplex Blanka je konečně připraven k otevření. Pokud zkoušky technologií dopadnou dobře, není důvod, proč by jím neměli první řidiči projet 2. prosince 2014.

Při prohlídce velínu to oznámil náměstek pražského primátora Jiří Nouza a Ladislav Pivec, ředitel Technické správy komunikací (TSK), která se bude o tunel i provoz v něm starat. Nouza zároveň odmítl informace některých médií, že může být kvůli průsakům spodní vody termín otevření ohrožen.

"V případě, že budou všechny zkoušky hotové, nevidím důvod, proč bychom neměly termín dodržet. Nevím, proč by měla být stavba za skoro 37 miliard prázdná," uvedl náměstek. Zároveň ale připustil, že první řidiči se do Blanky dostanou až ve chvíli, kdy bude z hlediska technologií zcela bezpečná. Denně jí totiž po spuštění projede kolem 60.000 aut.

Odborníci odhadují, že se může ročně stát 250 až 300 nehod. Technologie jsou nezbytnou bezpečnostní součástí tunelu, zajišťují nejenom informace o provozu a světelnou signalizaci, ale i požární systémy a vzduchotechniku.

Médii zmiňované potíže s vlhkostí vedení města i TSK odmítají. "Já žádnou informaci, která by říkala, že je tu nějaký takový důvod, aby tunel Blanka nefungoval, nemám," reagoval Nouza. Podle něj stavaři v minulosti řešili problémy s vodou z přívalových dešťů. "O žádném takovém problému nevím, my jsme a budeme připraveni, abychom 2. prosince byli schopni z obou dispečinků řídit provoz," ohradil se proti spekulacím Pivec. Dodavatel technologií, firma ČKD Praha DIZ, s médii nekomunikuje.

Tunel Blanka, jehož výstavbu zadalo někdejší vedení města v čele s primátorem Pavlem Bémem, měl původně sloužit už v roce 2011. Na začátku tohoto týdne se pro motoristy i MHD otevřel Trojský most přes Vltavu, který je součástí tunelového komplexu. Náklady na stavbu se v průběhu let zvýšily o několik miliard korun. Problematické faktury řešil arbitrážní soud.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (12)
Avatar - Kolouš
13. 10. 2014 08:54
Re: TUNEL BLANKA a jeho příběh
co má můj nick společnýho s tvojí diagnózou?
12. 10. 2014 19:51
Re: Tahle stavba si zaslouží
[odkaz]
12. 10. 2014 19:50
Re: NAVRH NA ZŘÍZENÍ BEZMOTOROVÉ ZÓNY CENTRA PRAHY 1 !!
jj
ANO NÁVRH KE SCHVÁLENÍ NA MAGISTRÁTU PRAHA 1 ZNÍ:

UZAVŘÍT CELOU ZÓNU CENTRA PRAHA 1 PRO VJEZD VEŠKERÉ SPALOVACÍ AUTOMOBILY, SPALOVACÍ MOTOCYKLY, SPALOVACÍ VEHIKLY. VJEZD POVOLEN POUZE:

1) ELEKTROMOBILŮM [odkaz]
2) ELEKTROSKŮTRŮM
3) ELEKTROKOLOBĚŽKÁM
4) CYKLISTŮM
5) KOČÁRŮM A KOČÁRKŮM

KDO SOUHLASÍ NECHŤ DÁ PALEC NAHORU !! :-)

>:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[]
12. 10. 2014 19:44
Re: TUNEL BLANKA a jeho příběh
Kolouš ty Nemocnej magore, co je to za debilní přezdívku Kolouš, to jako jezdíš na kole boco?? >:D >:D >:D >:D >:D >:D
12. 10. 2014 18:58
Re: NAVRH NA ZŘÍZENÍ BEZMOTOROVÉ ZÓNY CENTRA PRAHY 1 !!
Motoristé nechtějí jezdit tímhle tunelem ?