Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Prototypy značek Jaguar a Land Rover s autonomním řízením vyrazily na veřejné silnice

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (4)
Automobily značek Jaguar a Land Rover s autonomním řízením se účastní prvních silničních testů v běžném provozu na britských silnicích.

Jaguar a Land Rover mají v oblasti vývoje systémů pro autonomní řízení osobních automobilů za sebou již řadu významných kroků a tím aktuálně nejnovějším a zároveň i nejdůležitějším je testování v reálném provozu.

Testy vozidel s autonomním řízením probíhají od poloviny letošního listopadu v ulicích britského Coventry v rámci projektu UK Autodrive, což je nejrozsáhlejší britský program zaměřený na zkoušky autonomní jízdy a komunikujících automobilů. Vedle automobilek Jaguar a Land Rover se jich účastní například i Ford.

V rámci tohoto projektu se zdokonalují systémy pro autonomní řízení a zároveň mají vývojové týmy možnost sledovat jejich funkčnost ve skutečném provozu, kdy vedle samotného ovládání vozu zajišťují i komunikaci s dalšími vozidly a infrastrukturou.

Mezi cíle testování vozidel s autonomním řízením v rámci projektu UK Autodrive patří i výzkum toho, jak mohou v budoucnosti komunikující a autonomní vozidla replikovat lidské chování a reakce při jízdě.

Jaguar a Land Rover pak data získaná z testovacích jízd v běžném provozu využijí pro další vývoj svých systémů pro autonomní řízení a jejich připravované využití v sériových vozech, u nichž ale má být i nadále zachována možnost manuální řízení.

Testování vozidel s autonomním řízením v běžném provozu, které bylo zahájeno na britských silnicích v rámci projektu UK Autodrive v polovině letošního listopadu má pokračovat i během příštího roku.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (4)
22. 11. 2017 10:32
Re: DÍZLPRASATA KVŮLI KTERÝM MUSÍME DÝCHAT KARCINOM
sklapni už ty osol
22. 11. 2017 10:18
Jako kdyby jim nestačili...
....na ulicích islámští teroristé.
22. 11. 2017 08:29
Re: DÍZLPRASATA KVŮLI KTERÝM MUSÍME DÝCHAT KARCINOM
DÍZLPRASATA KVŮLI KTERÝM MUSÍME DÝCHAT KARCINOM Z :
DÍZLU + OLEJE + BENZÍNU, TADY MÁTE PRÁCI !!! [odkaz] JE TO VAŠE VINA !!!!
>:-[]
>:-[] >:-[]
>:-[] >:-[] >:-[]
>:-[] >:-[] >:-[] >:-[]
>:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[]
>:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[]
>:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] :yes:
22. 11. 2017 07:23
A nedajú s tým pokoj a nedajú
Silou-mocou chcú vyrvať ľuďom volant z rúk. To už nie je o strate "vône benzínu" o ktorú nás pripraví elektrina, tu už je v konečnom dôsledku o strate slobody vôbec.
Niekto by mal povedať taxikárom, že potrhlý nápad autonómnych áut ich pripraví o prácu. A vzbúria pol Európy.