Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Průzkum Fordu: Dětem v autě vadí, když rodiče zpívají a nadávají

redakce AUTO.CZ
Diskuze (10)
Více než dvěma tisícům dětí byla položena otázka, co jim nejvíce vadí na rodičích během řízení. Výsledky průzkumu hovoří jasně: Zpěv!

Není pochyb o tom, že cesta autem s dětmi se může stát peklem. Nejeden rodič možná ukotvil mezi sedačky potomků složené zahradní křesílko, aby zabránil vzájemným šarvátkám, a potají se těšil na sklenku vína jako odměnu za to, že výlet vydržel. Málokdo by ale čekal, že děti mají vůči chování rodičů v autě rovněž výhrady, jak ukázal průzkum automobilové společnosti Ford.

Firma podle CNN oslovila 2002 dětí ve věku od sedmi do 12 let. Dětem z Francie, Německa, Itálie, Španělska a Británie položila otázku, co jim na cestování vadí a jak se jejich rodiče vypořádávají se stresovými situacemi během jízdy. Nejčastěji si děti stěžovaly na to, že rodiče v autě zpívají. Kromě toho jim také vadí, když matka nebo otec křičí na ostatní řidiče, klejí nebo se dloubají v nose.

Zpívající rodiče jsou nejméně populární v Británii, a to u 39 procent malých respondentů. Ve Francii, jediné zemi, ve které si děti na zpívání nestěžovaly, zase dotazovaným nejvíce vadilo pokřikování na další řidiče (74 procent). Ostatně 61 procent všech dětí tvrdilo, že se jejich rodiče za volantem vztekají nebo používají sprostá slova.

Jako nejčastější úplatek výměnou za vzorné chování v autě prý rodiče dětem nabízejí svačinky, televizní pořady, chytré telefony nebo filmy. „Už tam budeme?" zůstává během nudné cesty nejčastěji pokládaným dotazem. Věci se prostě nemění, uzavírá CNN.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (10)
23. 10. 2015 08:58
tak
www.youtube.com/watch?v=DYGitQ75bG8

www.youtube.com/watch?v=zG0923G1hJU
23. 10. 2015 08:57
něco na tom bude
Něco na tom bude:)

https://www.youtube.com/watch?v=zG0923… />
https://www.youtube.com/watch?v=DYGitQ…
Avatar - sendador
23. 10. 2015 07:15
Re: Ta fotka naprosto přesně ukazuje, co dětem vadí.
Z Phedry vidí taky výborně :-)
22. 10. 2015 21:44
Re: Ta fotka naprosto přesně ukazuje, co dětem vadí.
To je velka pravda, dnes je bohuzel takovy trend. Nastesti z SMaxe je videt dobre a nejmensi sedi uprostred a vidi dopredu.
Avatar - Ronault.
22. 10. 2015 21:22
Re: to se divím ...
To jo, jen ji je pak hned špatně, když do toho koukají a nesledují cestu... takže do zatáček opatrně aby pak nebylo "mě je špatně" 8-s