Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

První elektrický pick-up RAM může dostat jméno Revolution

Ondřej Mára
Diskuze (25)

Možné jméno prvního elektrického pick-upu RAM prozradil patentový úřad.

Jak už jsme mnohokrát v minulosti zmínili, elektromobilita je trendem, který nevynechává žádný segment. V zámoří se pak aktuálně velké pozornosti těší elektrické pick-upy, které už přislíbila většina věhlasných výrobců.

Jednou z posledních značek naskakujících do rozjetého elektromobilního vlaku se stal RAM, jehož CEO Mike Koval v minulém roce oznámil, že bateriová elektrická verze populárního modelu RAM 1500 je naplánována na rok 2024.

Video se připravuje ...

Oproti modelům jako Ford F-150 Lightning, Silverado EV, Rivian R1T, GMC Hummer a (možná) i Tesla Cybertruck tak elektrický RAM dorazí docela pozdě, Koval ovšem přislíbil, že jejich novinka „nebude kráčet ve šlépějích konkurentů,“ což naznačuje nějakou zajímavou technickou či technologickou evoluci. S tím by pak mohlo souviset i možné jméno elektrické patnáctistovky.

Američtí kolegové z CarBuzz totiž zjistili, že si společnost Stellantis prostřednictvím FCA zažádala u americké patentové kanceláře (USPTO) o registraci jména Revolution, které by mělo být využito pro motorové vozidlo, specificky pro osobní truck.

Patentový úřad zatím pouze přijal žádost a ještě ji ani nestihl přidělit k prozkoumání a posouzení. Přesto je z názvu celkem jasné, že by se mohlo jednat o skvělý název pro chystaný elektrický pick-up RAM. Bohužel však žádost nezmiňuje žádné detaily – tedy ani font názvu, jeho velikost či zbarvení.

RAM přitom společně s ohlášením plánovaného elektrického pick-upu zveřejnil také první skicu vozu, která toho ale mnoho neodhaluje. Oproti klasické patnáctistovce však skica bateriového pick-upu poodhaluje elegantnější futuristické tvary a výraznou přední masku.

Té dominuje svítící nápis RAM, nad kterým je tenká svítící linka, propojující přední světlomety. Tradiční masku chladiče nahrazují výrazné prolisy v nižší a boční části předního nárazníku, které by zřejmě mohly směřovat vzduch k chlazení namáhaných elektrických komponent. Objevily se však i spekulace, podle kterých se bude produkční truck od první skici výrazně odlišovat.

Ondřej Mára
Diskuze (25)

Doporučujeme

Avatar - curwasportiva
4. 2. 2022 23:04
Re: Hezke jmeno
V dobe DeLorean nebyl internet, kde si kazdy mohl naklikat co chce. Zaloha je tam $100 tusim…
Avatar - curwasportiva
4. 2. 2022 23:03
Re: Kdyz Ram
Oka, tak ti dam priklad z realneho zivota.
Ziju na zapade Kanady, coz je srovnatelne s US. Ano vychodni pobrezi ma vetsi hustotu zalidneni.
Nejblizsi mesto na sever je vzdalene 220km, na vychod 70km, dalsi pak 100km. Na jih je to 240 a na zapad 120, dalsi pak 100km. Nejblizsi velke mesto je 370km. A to nemluvim o zime kdy je bezne -20….
4. 2. 2022 22:15
Re: Kdyz Ram
Tak se neuchyluj, kdyz se bavim o dennim najezdu, k... mape. ;-)
Toto jsem nazval tvym jednoduchym svetem.
Ja najezd US pick-up trucku neznam.
Ty ho vyvozujes z mapy...

Radeji bych si precetl marketingovy pruzkum, nez mapu. ;-)
4. 2. 2022 22:12
Re: Hezke jmeno
Ale na DeLorean nebylo milion predobjednavek. :D
Avatar - curwasportiva
4. 2. 2022 14:39
Re: Hezke jmeno
Dobry no, bray ti to nebudu :D DeLirean byl taky revolucni…