Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

První foto Subaru Forester STI: Oficiálně již 25. listopadu

Ondřej Chamilla
Diskuze (0)
Chcete být u vaší chaty jako první? Subaru již příští měsíc představí SUV Forester ve verzi STI. Očekává se výkon podobný jako u rally dítka, Imprezy STI.

Již 25. listopadu tohoto roku se oficiálně představí Subaru Forester SJ ve verzi STI. Jedná se o další ostré SUV tohoto jména, v Japonsku se Forester STI představil již v roce 2004 na základě druhé generace vozu. Vyšší sportovní kombík, jakkoliv to zní jako oxymóron, měl 265 koní (197 kW) z přeplňovaného motoru o objemu 2.5 litru. Novinka by si pak měla ponechat motor typu boxer, o jaký konkrétně půjde, je však stále ve hvězdách. Výkonově se však očekává zhruba 300 koní (223 KW) a točivý moment 400 N.m.

Podle prvních informací je nepravděpodobné použití stejného agregátu jako pod kapotou Imprezy STI, naopak se spekuluje o dvoulitru z Imprezy WRX S4. A, ano, s velkou pravděpodobností můžete počítat pouze s jedinou převodovkou, a to s automatem CVT. Z prvních uvolněných teaserů pak lze vidět patřičně masivní bodykit, nová kola STI, větší brzdy i masku s logem STI. Rychlého vození dětí do školy v rally stylu si však užijí pouze rodiče v Japonsku, s prodejem Foresteru STI se (opět) nepočítá v Evropě ani USA.

Ondřej Chamilla
Diskuze (0)