Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

První statické dojmy: Infiniti Q50 je nejhezčím sedanem v Ženevě (+ video)

Diskuze (9)
Infiniti předvádí první z nové generace globálních modelů. Nástupcem řady G se stává sportovně střižený sedan Q50.

Jedno se Infiniti upřít nedá – jejich auta si s ničím jiným nespletete. Takové SUV řady FX mezi ostatními auty rozhodně nezapadne a to samé platí i pro sedan řady M. Designu dosud nechyběla extravagance a originalita, ani jeden model ale nebyl v pravém slova smyslu krásný.

Do této fáze u Infiniti dospěli právě nyní. Nový sedan Q50 má vyvážené proporce, nízké a dynamické tvary, agresivní tvář a elegantní tvar karoserie. Přitom vnější rozměry jsou hodně dospělé – délka je 4,79 metru, rozvor 2,85 metru. Díky tomu má Infiniti prostorný interiér. A nejen to, sedí se hezky nízko, ale díky velké prosklené ploše je z místa řidiče slušný výhled.

Specialitou jsou dvě obrazovky nového systému InTouch. Spodní z nich dotykově řídí všechny důležité funkce, podobně jako třeba iPad. Společně s tím Infiniti odstranilo nejkřiklavější nedostatek svých stávajících modelů, grafiku a ovládání palubního počítače. Nově si mezi rychloměrem a otáčkoměrem našel místo velkoplošný barevný displej, který se ovládá tlačítkem na volantu.

Sezení na zadních sedadlech usnadňuje vyvýšený sedák. Nachází se 36 cm nad podlahou a nabízí poctivou oporu stehen. Navzdory elegantně klesající střeše zůstává dostatek místa i ve svislém směru, komfort sezení tedy neustoupil designu.

Infiniti Q50 pustí do Evropy se dvěma motory: jako dieselový čtyřválec a hybridní benzinový šestiválec. Zájemci o hybrid ale musí počítat se zmenšeným zavazadlovým prostorem – baterie se totiž nachází za zadními sedadly, takže zkracují ložnou plochu a brání ve sklápění zadních sedadel.

Video se připravuje ...

Diskuze (9)
Avatar - šmoula nešika
7. 3. 2013 13:28
Re: Nemám vkus
Pan redaktor říká nejhezčí sedan v Ženevě. Pravda, zrovna mě jiný nenapadá, přesto musím říct NE. Tedy alespoň ne přes e mě. A tím nechci hájit GTIho.
Avatar - Pekelná Micinka
6. 3. 2013 22:29
Re: Tak i tak
No vidíš, mě se zase docela líbí čumák, ale boční profil má lepší Qporte. Zadní světla to bude chtít vidět naživo, na fotkách je to "korea" a bude záležet na každém stupňi a průběhu křivky, jaký bude dojem naživo. Většinou to bývá lepší, než na fotkách. Interiér mě nesedí, zejména tedy ta konzola, ale to už jsem psal výše.
Avatar - twistedTSD
6. 3. 2013 16:25
Re: Tak i tak
Souhlas s tou univerzální maskou.. :yes:
Avatar - 3_diamanty
6. 3. 2013 14:15
Re: Nemám vkus
nic v zlom ale pri pohlade na predok spredu sa za takyto vzhlad by nemusel hanbit ani hyundai .... >:D samozrejme ze v pripade infiniti je to nadhera :yes: keby vyzeral spredu takto qoros alebo hyundai tak tie auta posleme do * ;-)
Avatar - iudex
6. 3. 2013 12:40
Nemám vkus
Ak je tento vesmírny hmyz: [odkaz] najkrajším sedanom v Ženeve, tak buď tam žiadny iný sedan nie je (a teda Q vyhráva kontumačne) alebo nemám vôbec vkus. Každopádne mám vkus hodne odlišný od redaktora. ;-)