Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

První Toyota Supra nové generace přijde na pořádný balík. Míří do aukce

Stanislav Kolman
Diskuze (1)
Jedno z nejočekávanějších aut příštího roku se představí za méně než měsíc na detroitském výstavišti. Krátce poté zamíří první vyrobený kus do charitativní aukce.

Hodně dlouho nás japonská Toyota nechala čekat na pátou generaci ikonického modelu Supra, ale už za pár dní se konečně dočkáme. Novinka bude představena na detroitském autosalonu, jenž začíná 13. ledna, tudíž nás od premiéry dělí méně než měsíc.

A jen pár dní po odhalení nové Supry si první vyrobený kousek budete moci pořídit. Namísto rezervace u nejbližšího dealera Toyoty si ale kupte letenku do arizonského Scottsdale. Právě tady se totiž bude první Supra páté generace dražit pod taktovkou společnosti Barrett-Jackson v rámci charitativní aukce.

Nepůjde samozřejmě o standardní model – dostane matné šedé lakování s červenými zrcátky a červeným koženým interiérem. Chybět nebude ani štítek upozorňující na to, o jak speciální kousek se jedná. Toyta zatím neprozradila, jaký motor bude pracovat v útrobách, ale vzhledem k výjimečnosti hádáme, že půjde o třílitrový šestiválec.

Aukce ve Scottsdale se uskuteční 19. ledna a veškerý výtěžek poputuje na konto American Heart Association a nadace Boba Woodrufffa, které pomáhají obětem tragických událostí 11. září.

Není to poprvé, co se podobná charitativní aukce uskuteční. První Ford Mustang Bullit zamířil před časem do aukce a nejvyšší příhoz měl hodnotu 300.000 dolarů (6,8 milionu korun). Honda zase pro dobré účely věnovala první NSX, které se vyšplhalo dokonce na 1,3 milionu dolarů (29,6 milionu korun).

Není to ovšem jediná charitativní akce, která má něco společného s Toyotu Supra. Ve Velké Británii si totiž můžete koupit balicí papír na vánoční dárky, který je inspirován maskovací fólií nové generace sporťáku. Má totiž stejné červeno-černo-bílé zbarvení, které jsme již mohli vidět na testovacích prototypech. Papír lze koupit u britského zastoupení automobilky a výtěžek pomůže lidem bez domova.

Video se připravuje ...

Stanislav Kolman
Diskuze (1)
18. 12. 2018 10:36
Pěkný
Opravdu pěkné cenovky u takových kousků. Tak hlavně, že plno z toho jde na dobrou věc :-)