Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

RAM 1500 Limited Longhorn 10th Anniversary je až nečekaně luxusní pick-up

Ondřej Mára
Diskuze (6)

Pick-upy jsou vnímány především jako užitková vozidla, speciální RAM 1500 Limited Longhorn 10th Anniversary však dokazuje, že i pick-up může být luxusní záležitostí.

Pick-upy jsou vnímány především jako užitková vozidla, speciální RAM 1500 Limited Longhorn 10th Anniversary však dokazuje, že i pick-up může být luxusní záležitostí.

Nový RAM 1500 Limited Longhorn je nástupcem prémiového modelu Laramie Longhorn, který dříve patřil na vrchol ceníku. Uvnitř tak nechybí luxusní materiály v podobě koženého čalounění, obložení ze skutečného dřeva a pravých kovových doplňků. Ve verzi 10th Anniversary Edition navíc model připomíná 10 let od osamostatnění značky RAM, jež byla dříve součástí značky Dodge.

„Nový RAM 1500 Limited Longhon 10th Anniversary Edition modelový rok 2021 je špičkou Stetsonu k 10 letům samostatné značky vyrábějící nejlepší pickupy, nabízející dokonalou kombinaci schopností, luxusu a kultivovanosti,“ pronesl k novému modelu Mike Koval Jr., šéf značky RAM.

Podle jeho slov zákazníci u těchto celkem ojedinělých modelů očekávají, že uvidí a ucítí ty nejkvalitnější materiály. A nový RAM 1500 Longhorn 10th Anniversary Limited Edition by měl být novým příkladem, jak mohou vypadat její nejluxusnější pick-upy značky.

Jak už jsme zmínili, interiér bude ozdoben kůží, pravým dřevem i kovovými doplňky. Na fotkách si můžeme všimnout například kůží potažené palubní desky, nově čalouněných výplní dveří a nově čalouněných kožených sedadel s laserem vytvářenými detaily.

Interiér je laděn do hnědé barvy s označením Mountain Brown, kterou doplňují hliníkové doplňky, leskle černě lakovaná středová část palubní desky s multimediálním systémem nebo speciální grafika přístrojového štítu. Za pozornost stojí také speciální logo na středové konzole, vyrobené z broušeného zinku, nebo kovová sada pedálů.

Video se připravuje ...

Změny v interiéru jsou bezpochyby nejvýraznější, verzi Limited Longhorn však dostala i poněkud odlišný vzhled exteriéru. Speciální je například chromovaná mřížka chladiče, kterou lemují standardní LED adaptivní světlomety. Nechybí pochromované nárazníky, tažná oka a za příplatek i boční nášlapy. V podbězích jsou standardně 20“ kola, dostupná s různými povrchovými úpravami.

Nový RAM 1500 Limited Longhorn 10th Anniversary Edition bude standardně dodáván s čtyřdveřovou kabinou a korbou s multifunkčními pátými dveřmi o délce 1,7 metru, v nabídce by se však měla objevit i verze s korbou o délce 1,9 metru. Pod kapotou bude na výběr 5.7 litrová V8 Hemi, nebo 3.0 litrový EcoDiesel V6.

Prodej modelu už byl na americkém trhu zahájen, přičemž cena startuje od 56.870 dolarů (cca 1.306.000 Kč).

Ondřej Mára
Diskuze (6)

Doporučujeme

Avatar - Barrichello
8. 10. 2020 10:29
Re: Ram
Ofiko dovozci sou Tucar a United Cars nad Service, pokud ti to vozit nebudou , určitě to to rád doveze Auto Outlet, Simix atd :-)
8. 10. 2020 08:41
Preklad
Krasne auto, mate tam trosku chybu v preklade. Predpokladam ze to bolo povodne "stenson tip" co je nieco ako uznanie... Prekladal niekto nie uplne znaly anglictiny.
Avatar - KANKUNEN
8. 10. 2020 06:39
Re: Ram
Mrdačka na korbě se smradlavým psem.
Avatar - kari.laz
7. 10. 2020 16:30
to vypadá
Až nečekaně povedeně a i výběr motorů je super. Pro fajnšmekry HEMI a pro dálkové jezdce a spořílky Diesel :yes:
7. 10. 2020 16:22
Ram
Pokud nekdy budu chtit prakticnost a luxus tak to musi byt Dodge. Bude se u nas prodavat tahle limitka? Kdy? Kolik bude stat? Bude tu na prodej hemi nebo i diesel? Mam zavolat dovozci? Jakymu sedymu nebo ofiko? Uhadam slevu? Maji srotovny jako skoda? Mam dovalit po dedkovi čikulíka pred smrti nebo staci jen na oko jako citroen a bonusy jsou? Chci toho moc po clanku o aute co tu dostalo pet hvezd? Kde jaka žumpa s odznackem maximus prime na kapote za 1,6 - tedy za stejnou cenu Hemi dodge ram, co si hraje na sportovce s prostornosti, ma milion clanku. Staci jeden o novince dodge ram, ktery informuji ctenare. Jinak sme porad v blate koncernu, kde vime i ze pri predstaveni byla prijemna atmosfera v rouškách. A mameluku nepis mi ze pick up nevyuziju, ze je to pro rednecky co tam vozy brambory a hlínu a ze je lepsi kombik. Neni, chci vozit psa venku, nechci si to za*** ve vnitr, mrdacka na korbe taky lepsi nez ve vycucanejch litrech kombi 600 litru s prostorem pod podlahou a lednicku nevozim nikam. Tu privezou a starou odvezou. A bigosum co pronajimam byty, ty si odpalej bojler a nez dovalim v luxusnim pick up, s ktwrym pojedu na spotrebu, protoze proste chci jet za 11 a ne za 17, tak je to prodany ve sberu.