Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

RAM 1500 TRX přijíždí v nové speciální edici Sandblast

Ondřej Mára
Diskuze (9)

Extrémní pick-up s kompresorem přeplňovaným motorem V8 se dočkal pár estetických vylepšení.

Představovat RAM 1500 TRX, podle automobily nejrychlejší a nejvýkonnější masově vyráběný pick-up na světě, nejspíš nemá moc smysl. Sama značka RAM se ho však rozhodla znovu připomenout odhalením speciální edice, na čemž se podílel i známý závodní jezdec Ken Block.

RAM TRX Sandblast Edition přitom hned na první pohled zaujme novou barvou exteriéru v odstínu Mojave Sand, kterou doplňují černé ochranné plasty, černé detaily a tak černě lakované 18“ exkluzivní ráfky, obuté do 35“ terénních pneumatik Goodyear Wrangler.

Video se připravuje ...

Truck je také vybaven speciálními polepy, nechybí však ani praktické doplňky, jako ochranný nástřik korby, oka pro úchyt nákladu nebo nástupní schůdek pro snazší přístup na korbu. TRX tak stále zůstává věrný svému původnímu poslání.

Decentní proměnou prošla i kabina, která nabídne černá kožená sedadla s kontrastním prošíváním, prošívaný emblém TRX na opěradlech, volant se spodní dolní plochou, karbonové doplňky nebo speciální plaketku s VINkem, informacemi o motoru a americkou vlajkou.

Díky výbavě, která zahrnuje i TRX Level 2 Equipment Group, navíc zákazníci získají i vyhřívaný volant, vyhřívaná a ventilovaná sedadla, audio-systém s 19 reproduktory Harman Kardon, Head-up displej, střešní okno a nechybí ani několik technologických asistentů, včetně nouzového brzdění se snímáním chodců, asistenta jízdy v pruzích a kamer sledujících okolí.

To nejdůležitější, co RAM TRX nabízí, však zůstalo nezměněno. Řeč je o 6,2litrovém motoru V8 s přeplňováním kompresorem, který stále nabízí nejvyšší výkon 523 kW (712 k) a maximální točivý moment 880 Nm. Motor je spojen s osmistupňovým automatem a standardním pohonem všech kol.

Tenhle goliáš tak zvládá sprint na 96 km/h za 4,5 sekundy, ¼ míle pokoří za 12,9 sekundy a navíc se díky extrémnímu podvozku nezalekne ani dovádění v nejnáročnějším terénu. Ostatně v něm ho během lákání na představení této speciální edice potrápil i Ken Block.

Jméno tohoto slavného jezdce přitom bylo donedávna spojováno především s hlavním konkurentem pick-upů RAM, značkou Ford. Následně však Block a Ford rozvázali spolupráci a Block se upsal automobilce Audi.  

RAM vysvětluje jeho přítomnost u představení vozu tím, že samotný Block jeden RAM TRX vlastní, což nejspíš ve Fordu (ani po těch letech) neuslyší rádi. Současně se však nabízí otázka, zda Block a TRX neplánují do budoucna nějakou zajímavou spolupráci.

Naši zákazníci chtějí vystoupit z davu a přesně to jim náš nový RAM 1500 TRX Sandblast Edition umožní, stále přitom nabízí nejlepší kombinaci výkonu, schopností a technologií ve svém segmentu,“ uvedl Mike Coval Jr., CEO značky RAM.

Dodejme, že prodej nového RAM 1500 TRX Sandblast Edition začne během léta a jeho cena bude startovat od 100.800 dolarů, což je cca 2.334.000 korun.

Ondřej Mára
Diskuze (9)

Doporučujeme

Avatar - Barrichello
9. 6. 2022 16:29
Re: To se asi u nas prodavat nebude, co?
Ale budou, vím o Hellcatu na LPG i několika zánovích Escalade :-)
Avatar - Barrichello
9. 6. 2022 16:28
Re: To se asi u nas prodavat nebude, co?
Ale jo, máš zájem?
https://www.sauto.cz/…ge/ram/155437447

Určitě dovezou i tuhle verzi
8. 6. 2022 20:02
Re: To se asi u nas prodavat nebude, co?
tam asi nestojí benzín 50 za litr:)
Avatar - curwasportiva
8. 6. 2022 19:04
Re: To se asi u nas prodavat nebude, co?
V US a Kanade se jich proda a jezdi hromada…
Avatar - speedfred
8. 6. 2022 15:39
Re: To se asi u nas prodavat nebude, co?
Tak TRX sa asi nebude kupovať štreky 5000km/mesačne. Počin to je zaujímavý ale vhodný skôr na blízky východ.