Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Range Rover Evoque Landmark Edition je oslavou prodejních úspěchů

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
Land Rover se rozhodl oslavit 600.000 vyrobených exemplářů modelu Range Rover Evoque speciální sérií a představuje stylovou Landmark Edition.

Range Rover Evoque vstoupil na trh v roce 2011 a vlastně je možné jej dnes označit za poměrně starý model, což na rozdíl od řady jiných vozů z pohledu zákazníků v jeho případě nehraje prakticky žádnou roli.

Na svém kontě má Range Rover Evoque totiž za šest let od zahájení výroby již 600.000 prodaných vozů a poptávka po něm rozhodně neklesá, ale spíše naopak. Podle oficiálních materiálů automobilky bylo totiž jeho rekordních prodejů za jeden měsíc dosaženo letos v březnu, kdy bylo ve Velké Británii prodáno 6781 vozů a celosvětově téměř 18.000 zástupců tohoto SUV.

Oslavy prodejních úspěchů jsou tedy na místě a k zákazníkům míří Range Rover Evoque Landmark Edition, Novinku charakterizuje jeden ze tří odstínů laku karoserie, pojmenovaných Moraine Blue, Yulong White a Corris Grey. Ve všech třech případech je lak karoserie kombinován s tmavě šedou střechou, maskou chladiče, 19palcovými koly a dalšími prvky.

V podobném stylu jako exteriér je vyveden i interiér, v němž vládne kombinace šedých a černých odstínů. Samozřejmostí je kožené čalounění sedadel i dalších částí prostoru pro cestující a bohatá výbava, jejíž součástí je i nejnovější provedení multimediální systému InControl Touch Pro s 10palcovou obrazovkou.

Land Rover v souvislosti s uvedení modelu Range Rover Evoque Landmark Edition uvádí, že výrobní linku opouští každých 170 sekund jeden kompletní zástupce modelové řady Evoque. Ve Velké Británii probíhá výroba v Halewoodu a 80 % zdejší produkce je exportováno. Vedle tohoto podniku sjíždějí nové vozy řady Evoque i z výrobních linek v Brazílii a Číně.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
11. 5. 2017 13:47
Re: Evoque
Souhlas naleštěný předražený prd a takový úspěch.
11. 5. 2017 12:27
Evoque
Suvcka nemusim, ale treba uznat, ze s tymto baby rr sa podaril zasah do cierneho. Ani by ma nenapadlo ze pri tej cene sa ich tolko preda.