Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Range Rover přijíždí v nových luxusních edicích

Jan Zajíc
Diskuze (4)

Land Rover představuje dvě nové edice pro ty zákazníky, kterým standardní Range Rover připadá málo luxusní. Obě verze vznikly v divizi Special Vehicle Operations v týmu SV Bespoke. 

Začněme u Range Roveru SVAutobiography Ultimate, jehož klíčovou součástí designu je kombinace nově zpracovaného matného laku karoserie Orchard Green, střechy v odstínu Narvik Black a měděných detailů. Doplňují ji kovové nápisy Range Rover umístěné na kapotě a zadních dveřích s leskle černými vroubkovanými a mědí orámovanými písmeny a měděná kruhová plaketa SV na B-sloupku.

Uvnitř pak najdeme loga SV vyšitá na opěrkách hlavy a vnitřní podsvětlené prahy s nápisem „Utlimate edition“. Poslední úpravu představuje plaketa umístěná na středové konzole opět s nápisem „SV Ultimate edition“, kdy kruhový symbol SV má měděný povrch. 

Provedení Ultimate si zájemci mohou objednat také s Range Roverem s prodlouženým rozvorem, který nabízí zadní sedadla, před nimiž je prostor pro nohy dlouhý více než 1,2 metru. Sedačky jsou navíc vyhřívané i chlazené, sklopné, dále čalouněné semianilinovou kůží a svým provedením mají odkazovat na sedadla využívaná v letadlech.

Nechybí ani funkce masáže horkými kameny nebo opěrka pro lýtka a nohy. Zadní konzole, která odděluje krajní sedačky, obsahuje integrované hodinky Zenith i chlazenou schránku. Hodí se také výklopné stolečky. Zákazníci navíc mohou zvolit čalounění původem od italských umělců společnosti Poltrona Frau.

Edice Ultimate je k dispozici s kompresorem přeplňovaným zážehovým osmiválcem (565 koní), případně s plug-in hybridním ústrojím P400e.

Druhá speciální varianta nese jméno SVAutobiography Dynamic, je osazená výhradně přeplňovanou V8 a k dostání je pouze v kombinaci se standardním rozvorem náprav.

Dynamická edice má jinak naladěné odpružení a řízení, údajně s ohledem na agilitu. Snížen byl také podvozek (o 8 mm) a nechybí systém Dynamic Response, který aktivně omezuje náklony karoserie. Vůz se může pochlubit 22palcovými kovanými koly a několika stylovými detaily na karoserii i v kabině - například červenými eloxovanými pádly manuálního řazení.

Range Rover v edici SVAutobiography Dynamic si už můžete v Česku objednat, cena startuje na částce 5.048.472 Kč. Provedení Ultimate zatím na webu tuzemského dovozce chybí, dá se ale předpokládat, že ani to se pod 5 milionů korun nevejde.

Jan Zajíc
Diskuze (4)

Doporučujeme

27. 4. 2021 07:38
Re: speciální edice....
Jsem zvědav, jak vybalancují motory. Jestli už i k R6 dají P-I hybrid a zdali zůstanou původní V8 nebo dojde na dlouho avizované nasazení V8 od BMW.
27. 4. 2021 07:18
speciální edice....
.... blíží se konec současného modelu! Každopádně ikdyž velký RR není můj šálek kávy, na nový se těším. To co předvádí RR v designu je prostě kumšt.
Avatar - WinDiesel
26. 4. 2021 20:47
To bych se musel zbláznit.
Za 5 míčů vidím spoustu jiných aut.
Avatar - SKAY
26. 4. 2021 19:18
Boží
Barvy a vhodné i pro velitelé RAF :-)