Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Range Rover slaví 50 let na trhu speciální retro edicí

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Britská automobilka představila speciální edici modelu Range Rover, který letos slaví 50 let na trhu.

Limitovaná edice, která nese jednoduchý název Range Rover Fifty, bude vyrobena v počtu 1.970 kusů pro všechny světové trhy. Automobilka tak stylově odkazuje na rok, kdy vznikla vůbec první řada populárního SUV. Na tu pak budou jeho moderní následovníci odkazovat několika charakteristickými úpravami.

Základem speciální edice se stane Range Rover v prémiové výbavě Autobiography, který si ovšem vzalo do parády oddělení SVO – tedy Special Vehicles Operations.

Limitovaná edice Fifty bude standardně nabízena ve čtyřech barvách: černá Santorini, stříbrná Aruba, šedá Carpathian a červená Rosello. Extrémně malý počet modelů by pak měly zdobit barvy v odstínu zlatá Bahama, bílá Davos a modrá Tuscan, čímž současný Range Rover naváže na první generaci.

Video se připravuje ...

Kromě zvláštního lakování budou exteriér zdobit i 22 palcová litá kola a samozřejmě by nemělo chybět několik plaketek s označením „Fifty“. Speciální plakety, označující limitovanou edici, se ovšem objeví i v interiéru. Charakteristické nášlapy s nápisem Fifty by pak měly dostat i podsvícení.

Zákazníci budou moci vybírat ze standardní karoserie i verze s prodlouženým rozvorem. Paleta pohonných jednotek pak nabídne benzínové motory , vznětové motory i plug-in hybridní verzi P400e.

Automobilka bohužel prozatím nezveřejnila ceny ani očekávané termíny zahájení prodeje a dodání prvních kusů. Zákazníci by se ale měli dočkat ještě v průběhu tohoto roku.

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Doporučujeme