Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Renault Austral ve verzi kupé? Podívejme se na jeho možnou podobu

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Nové francouzské SUV by mělo dorazit ještě ve dvou provedeních, nyní se můžeme podívat na možnou podobu jednoho z nich.

Automobilka Renault včera představila dlouho očekávané SUV Austral, které bude mít v její nabídce mimořádně důležitou pozici, neboť nahradí hned několik stávajících modelů. Aby to však bylo možné, dostane Austral ještě přinejmenším dva karosářské úpravy.

Samotný Renault Austral, tedy klasické SUV s délkou 4,51 metru, by měl nahradit modely Koleos nebo nepříliš úspěšný Kadjar.  Do budoucna se však počítá i se sedmimístnou verzí, která by zřejmě po prodloužení karoserie měla nahradit tradiční MPV Espace.

Video se připravuje ...

Druhou verzí, která by měla nahradit nedávno zaříznutý Renault Talisman, by se pak měl stát Austral v populárním karosářském provedení SUV-kupé, na které se nyní zaměřil náš grafik. Sluší se přitom zdůraznit, že jde pouze o vizi, která nevychází z žádných oficiálních skic ani špionážních fotografií, které ještě nemáme k dispozici.

Grafik vsadil na klasickou koncepci od B-sloupku pozvolna klesající střechy, kterou elegantně prodlužuje decentní spoiler. Vzadu vidíme menší boční prosklení, zachována však zůstala specifická linka, které vede od A-sloupku pod střechou až k zádi vozu. V nižších partiích vozu se pak nic zásadního nezměnilo.

Už z první grafiky je ale zřejmé, že model Austral v provedení SUV-kupé může v produkční verzi vypadat opravdu dobře. Je samozřejmě otázkou, na kolik se mu povede nahradit v hledáčku zájemců model Talisman, při současné popularitě SUV-kupé by ale mohl oslovit i zcela nové zákazníky. Daní za sportovnější vzhled se ale nejspíš opět stane praktičnost, vnitřní prostornost a nejspíš i cena.

Na konkrétní podobu SUV-kupé modelu Austral si ale budeme muset ještě nějakou chvíli počkat. Ostatně objednávky i na klasické SUV Austral se teprve rozběhnout až v polovině roku a prodej by měly odstartovat na přelomu let 2022 a 2023.

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Doporučujeme