Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Renault Captur: Francouzský Juke se bude podobat Cliu

David Bureš
Diskuze (0)
Chystaný francouzský crossover bude z Renaultu Clio IV vycházet nejen svojí technikou, ale rovněž svým vzhledem.

Neoficiálně zveřejněná montážní příručka ukazuje, jak bude vypadat chystaný kompaktní crossover z dílny Renaultu. Z manuálu rovněž vyplývá, že se tento vůz bude jmenovat Captur.

V příručce se objevují nákresy Capturu, chystaný crossover je tak možné spatřit z několika stran. Skici ukazují, že Captur bude v podstatě jen větší Clio. Z některých úhlů bude snadné si oba vozy splést – především boční silueta je takřka shodná. Captur každopádně dostane výraznější koncová světla, vnější kliky zadních dveří pak nebudou u tohoto modelu umístěny v C-sloupcích.

Někteří představitelé Renaultu se přitom v listopadu dušovali, že automobil bude sériovou verzí loňského konceptu Captur. Výrazné logo na přídi si sice sériové provedení zachová, jinak budou ale tvary velice jiné.

Captur bude postaven na koncernové platformě B. Ta už je základem Nissanu Micra, Nissanu Juke nebo právě Renaultu Clio IV.

Nabízené motory budou stejné jako u Clia IV. Z benzinových motorů máme počítat s atmosférickou dvanáctistovkou, přeplňovaným 0,9litrovým tříválcem a čtyřválcem 1,2 TCe, z dieselových agregátů bude v nabídce známý 1,5 dCi.

Zatím není jasné, zda bude tento crossover nabízen i s pohonem všech kol, přece jen v jeho případě půjde hlavně o styl než o schopnosti. Možností je ale vrcholná verze poháněná přeplňovanou šestnáctistovkou z chystaného Clia RS.

Renault Captur bude podobně velký jako Juke, na délku tak bude měřit zhruba 4,1 metru. Japonský crossover je natolik prodejně úspěšný, že tento segment láká mnohé výrobce. Vždyť kompaktní SUV plánují mimo jiné Volkswagen nebo Peugeot.

Captur se patrně představí na jarním ženevském autosalonu. Automobil v nabídce značky nahradí malá MPV Modus a Grand Modus.

David Bureš
Diskuze (0)