Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Renault Clio SUV přijde v příštím roce

David Bureš
Diskuze (4)
Svým designem má chystané kompaktní SUV navázat především na koncept Captur.

Čtvrtá generace Renaultu Clio se sice už nebude nabízet s třídveřovou karoserií, místo této verze ale dorazí kompaktní SUV, které od tohoto vozu bude odvozeno. Auto by mohlo debutovat na jaře v Ženevě.

Vzhled SUV bude pokračovat v současném designérském trendu značky. Dominantou vozu tak bude výrazné logo Renaultu na přídi. Tvary budou vycházet z nového Clia a také z loňské studie Captur. Někteří představitelé automobilky dokonce hovoří o tom, že chystaný vůz bude sériovou verzí tohoto konceptu.

Zatím není jasné, jak se kompaktní francouzské SUV bude jmenovat. Naopak technika je daná, vůz bude postaven na platformě B. Ta už je základem Nissanu Micra, Nissanu Juke nebo právě Renaultu Clio IV.

Nabízené motory budou stejné jako u Clia. Z benzinových motorů máme počítat s atmosférickou dvanáctistovkou, přeplňovaným 0,9litrovým tříválcem a čtyřválcem 1,2 TCe, z dieselových agregátů bude v nabídce známý 1,5 dCi.

Také není jasné, zda toto SUV bude nabízeno i s pohonem všech kol, přece jen v jeho případě půjde hlavně o styl než o schopnosti. Možností je ale vrcholná verze poháněná přeplňovanou šestnáctistovkou z chystaného Clia RS.

Při vývoji pak budou jistě použity zkušenosti z prací na úspěšné Dacii Duster.

Clio SUV bude podobně velké jako Juke, na délku tak bude měřit zhruba 4,1 metru. Japonský crossover je natolik prodejně úspěšný, že tento segment láká další výrobce. Již brzy bude Juku konkurovat dvojice Chevrolet Trax a Opel Mokka se stejným technickým základem, kompaktní SUV plánují také Volkswagen nebo Peugeot.

David Bureš
Diskuze (4)
Avatar -
anonym
24. 10. 2012 09:34
Re: neuvěřitelný hnus
Potrefená zrůda se vždycky ozve. >:D Běž se kouknout na toho krasavce co bude vystavený v showroomech VW.

[odkaz] >:-[]
Avatar - Ada je zase tady
23. 10. 2012 23:02
neuvěřitelný hnus
to snad ani není možné. Ta společnost je mentálně v troskách. Vždyť produkuje jednu zrůdu za druhou :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no:
Avatar - dr.biker
23. 10. 2012 22:05
Re: Na Captur zabudnite...
Taky si myslím, že na design ala Captur můžeme zapomenout. Captur je až moc extravagantní. I když kdo ví, bratranec Juke je docela úlet… >:D
Avatar - pumpkin
23. 10. 2012 20:55
Na Captur zabudnite...
Ak je to ono, tak z Capturom bude mať spoločné nanajvýš spodné časti nárazníkov.
[odkaz]