Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Renault Mégane Coupé-Cabriolet Floride: Druhá vzpomínka na dávný kabriolet

David Bureš
Diskuze (4)
Mégane Coupé-Cabriolet bude opět možné pořídit v limitované edici Floride.

Přestože letošní zima ještě ani pořádně nezačala, v Renaultu už myslí na příští léto. Na lednovém autosalonu v Bruselu bude totiž představen Mégane Coupé-Cabriolet v limitované edici Floride. Název vzpomíná na kabriolet Renault Caravelle, který byl na vybraných trzích prodáván s označením Floride.

Renault Mégane Coupé-Cabriolet Floride bude ve Francii možné výhradně pořídit s karoserií v pastelové barvě slonové kosti, což byl typický odstín pro originální Floride. Na ostatních trzích bude vůz dostupný i v červeném laku. V obou případech bude s karoserií kontrastovat černá panoramatická skládací střecha.

Automobil bude stát na 17palcových hliníkových kolech Sari s diamantovým efektem, která budou rovněž lakovaná barvou slonové kosti, což má připomínat kdysi módní pneumatiky s bílými bočnicemi. Před zadními podběhy se nachází logo edice v designu padesátých let.

Vnitřek kombinuje červenou barvou s odstínem slonové kosti. Například kožené sedačky jsou z větší části červené, jejich boční vedení je však v barvě slonové kosti. Rovněž volant či palubní deska jsou dvoubarevné. Před spolujezdcem nechybí chromovaný nápis Floride, na řadicí páce a koberečcích se pak objevuje písmeno f.

Francouzský kupé-kabriolet bude poháněn vznětovým motorem 1,9 dCi o výkonu 96 kW a točivém momentu 300 Nm, kombinovaným s šestistupňovou manuální převodovkou.

Výbava Mégane Coupé-Cabriolet Floride bude zahrnovat dvouzónovou automatickou klimatizaci, elektricky sklopná vnější zpětná zrcátka, přední a zadní parkovací senzory, tempomat, šest airbagů, kontrolu tlaku v pneumatikách či satelitní navigaci Carminat TomTom.

Automobil je možné ve Francii objednávat od 1. prosince 2011, jeho cena je na francouzském trhu stanovena na 33.100 euro (834 tisíc euro). Vznikne 1.600 kusů, přičemž 250 z nich bude určeno pro zemi galského kohouta.

Edice Floride na základech Mégane Coupé-Cabriolet vznikla už letos na jaře. První série měla stejné prvky jako ta nynější, avšak byla limitovaná na 1.200 exemplářů.

David Bureš
Diskuze (4)
Avatar - pumpkin
6. 12. 2011 15:03
Re: Koncepty Renault z posledních let
je to amatérske a hlavne pomiešané. pod pojmom "z posledních let" si teda nepredstavím 14 rokov starý koncept pri ktorom je súčasný dátum uverejnenia fotiek. a nehovoriac o tom že je to aj dosť scestné, keďže ako tak aktuálny dizajn má len koncept DeZir.
5. 12. 2011 20:34
Re: Koncepty Renault z posledních let
Pročpak, je tam něco jiného, než je uvedeno?
Avatar - pumpkin
5. 12. 2011 19:41
Re: Koncepty Renault z posledních let
neotvárať a zmazať!
5. 12. 2011 10:40
Koncepty Renault z posledních let
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]

[odkaz]