Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Renault Mégane IV: Vzhled zveřejněn únikem oficiálních fotografií

Ondřej Chamilla
Diskuze (143)
Původně se měla čtvrtá generace Renaultu Mégane oficiálně ukázat až na autosalonu ve Frankfurtu, nakonec se to však nepovedlo a fotografie vozu unikly do světa s předstihem.

Ještě minimálně týden měl být vzhled Renaultu Mégane čtvrté generace tajemstvím, nakonec se však oficiální fotografie nepodařilo uhlídat, zveřejnila je stránka CarPassion.it. Návštěvníci frankfurtského autosalonu tedy nebudou tak šokováni, když bude z vozu při oficiálním představení strhnuta plachta.

Jak můžeme vidět, nový hatchback nižší střední třídy přichází s výrazným vzhledem, který kombinuje prvky SUV Kadjar a sedanu Talisman. To znamená, že čelní diodové světlomety mají i výběžek s LED denním svícením. Podobné je vše i vzadu, kde se pás diod vine až ke středu vozu ke znaku Renaultu.

Italský server zveřejnil fotografie rovnou té (prozatím) nejvyšší specifikace GT, takže automobil má výrazný zadní nárazník s difuzorem a dvěma koncovkami výfuku po stranách, nechybí zadní křídlo, velká kola, stříbrné doplňky karoserie či pravděpodobně sportovněji tvarovaný přední nárazník.

V interiéru se zase ukazuje velká dotyková obrazovka po vzoru modelu Espace, minimálně verze GT má digitální rychloměr, s automatickou převodovkou i velká pádla pod volantem a nechybí elektronická ruční brzda. Celkový design palubní desky se nese v duchu současných Renaultů, zajímavá jsou u GT výrazně tvarovaná sedadla.

Více se toho o novém Mégane dozvíme příští týden, zatím je však jasné pouze to, že automobil stojí na platformě CMF-CD, kterou sdílí s Nissanem Pulsar. Pod kapotou by se měly objevit přeplňované benzinové jednotky o objemu 1.2 až 1.6 litru, vrcholné RS pak údajně dostane nově vyvíjenou osmnáctistovku TCe. Diesely čekejme ve verzích 1.5 a 1.6 dCi.

Ondřej Chamilla
Diskuze (143)
Avatar - white label
15. 9. 2015 23:32
Re: Není to zlé
Třeba mu tam chybí tlačítko pro zvlhčení zvětšeného loga... >:-[] ;-)
15. 9. 2015 21:02
Test
Hello+world
15. 9. 2015 20:52
Re: Test+long+msg
smazat+123
15. 9. 2015 20:51
Test+long+msg
Google+testuju+Horn%C3%AD+Horn%C3%AD+Dom…
Avatar - chetoos
9. 9. 2015 10:10
Mégane
V příspěvcích zde zaznělo, že se jedná o zvětšené Clio. Svým způsobem je to pravda, ale zase musíme vzít v potaz, že každá automobilka má svůj desingový jazyk a podle toho své vozy navrhuje a je díky tomu odlišná. Když se podívám na Škodu nebo Hyundai, také jsou si jejich modely co se týče desingu podobné. Kia je třeba známá tygří maskou chladiče na svých modelech. Podle mého názoru je to po několika letech konečně hezký a podařený Megane. Druhá generace byla tak avantgardní, že moc úspěchů neměla a aktuální generace stárne a potřebuje nástupce jako sůl. Ani nedávný facelift nezakryje její stáří. Nový Megane se mi moc líbí a navíc ta modrá barva a nejvyšší výbava GT je opravdu řízná a vypadá k světu. Musíme si počkat na oficiální představení, ale dle mého názoru bude mít toto auto úspěch.