Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Renault: Příští generace Laguny už nebude „divná“

Michal Fokt
Diskuze (141)
Druhý muž Renaultu svádí neúspěch aktuální generace Laguny na kontroverzní design hatchbacku a slibuje, že nástupce bude emotivnější a líbivější.

Současná generace Renaultu Laguna hrubě zaostává za prodejními plány automobilky, podle vysokého manažera automobilky Carlose Tavarese jde ovšem o velmi dobrý vůz, jenž však poškodil nudný design verze hatchback. Ten prý má možná "trošku divnou záď" a negativní vnímání tohoto automobilu zákazníky se prý přeneslo i na karosářské verze kupé a kombi.

Právě proto prý nástupce potřebuje mnohem emotivnější, fluidnější a odvážnější design, jenž by měl vozu propůjčit nezaměnitelný charakter bez toho, aby byl vůz "divný". Pokud nevíte, co tím Tavares myslí, tak se prý máme podívat na modely Zoe, Captur a Clio. V podobném duchu by se mel nést i design příští Laguny, která přijde buď už příští rok nebo nejpozději 2015.

Že by opravdu dokázal pětidveřový model "otrávit" vnímání celé modelové řady Laguna, která se navíc nabízí za velmi slušné peníze a včetně velmi dobře fungujícího aktivního řízení zadních kol? O tom by se asi dalo dlouze diskutovat. Jako pravděpodobnější důvod nezájmu zákazníků se zdají být spíše problémy se spolehlivostí, které minulé generace této modelové řady pronásledovaly. Jisté ovšem v každém případě je, že se chystá velká vizuální změna. Jak moc to ovlivní prodeje modelu, to ukáže až čas.

Michal Fokt
Diskuze (141)
Avatar - grifith
11. 6. 2013 16:47
Re: Myslím si...
tak to jsi chuj ;-) díky za důkaz blbosti 8-s
11. 6. 2013 16:10
Re: kdyz nekdo vyrabi smejdy tak lepsi design to nezachrani
Nejdivnější si tu ty gti a adam, tak se zklidněte blbouni.
Avatar - Alpinis182
11. 6. 2013 15:10
Re: MISS diskontinuity...
Byl jsem majitelem II. gen. před FL a nyní vlastním II.gen. po FL a z mého pohledu je právě verze po FL hezčí a hlavně, tobě určitě známé, detaily v interiéru jsou pro mne mnohem líbivější než ve verzi před FL...
Ale víš jak - každej to vnímáme jinak ;)
11. 6. 2013 13:32
Re: Myslím si...
Jak v čem. Citigo vítězí v designu a provozních nákladech, Laguna zase v komfortu, prostoru a jízdních vlastnosech ;-)
11. 6. 2013 13:31
Re: Myslím si...
U výrobců ;-)