Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Renault se ptá fanoušků: Chcete Zoe kabriolet?

David Bureš
Diskuze (4)
V portfoliu francouzské značky je již několik modelů s elektrickým pohonem. V budoucnu by k nim mohl přibýt další – malý kabriolet.

Renault na své facebookové stránce věnované elektrickým modelům zveřejnil snímek Zoe ve verzi kabriolet. Jedná se o dílo španělského fanouška značky, Renault se však veřejnosti otevřeně ptá, zda by se takové auto mělo dostat do výroby.

Snímek Zoe bez střechy doplňuje popisek: Renault Zoe kabriolet: ideální pro jízdu na čerstvém jarním vzduchu! Chtěli byste, aby se tento koncept navržený fanouškem stal realitou?

Komentáře pod fotografií naznačují, že fanoušky Renaultu nápad takového kabrioletu zaujal, mnozí tvrdí, že se jim taková představa líbí. Třeba Rui Gramacho se ale ptá, zda by bylo hezké, pokud by kabriolet neměl zvuk spalovacího motoru.

Nápad elektrického kabrioletu je jistě zajímavý – u takového vozu by tolik nevadil kratší dojezd, vždyť s kabriolety se jezdí spíše na kratší vyjížďky. Problémem auta by ale mohla být vysoká hmotnost – těžký mechanismus skládací střechy by doplnily ještě těžké baterie.

Otázkou zůstává, zda Renault skutečně plánuje Zoe kabriolet, nebo zda jen nezkouší zvýšit zájem o běžný hatchback Zoe. Ten je zatím posledním elektrickým Renaultem na trhu, když doplnil miniauto Twizy, sedan Fluence Z.E. a dodávku Kangoo Z.E.

Renault v současnosti nabízí dva modely umožňující jízdu s otevřeným nebem nad hlavou – Mégane CC a Wind, přičemž oba disponují pevnou skládací střechou.

David Bureš
Diskuze (4)
Avatar - Emel
23. 5. 2013 13:39
Re: Proč ne...
ElectroCabrio je celkem rozumná věc... neruší tě hluk motoru a moc kilometrů obvykle stejně nenajedeš. Na promenádu do... hm, Karlových Varů... >:D
Avatar - wladyk
23. 5. 2013 13:11
Proč ne...
ale jen pokud v tom bude motor. Jezdit kolem komína na baterky nemám zájem.
23. 5. 2013 12:25
Re: Hele,
Tam, kde dávají 5 000,- EUR dotace se už prodává. Pokud jsi od nás, tak ani dotace ani Zoe nebude.
23. 5. 2013 10:26
Hele,
Hele, radeji zacnete to Zoe uz prodavat, porad jenom same upoutavky a reklamy a koupit se to skoro nikde neda. Provokovat tady s kabrioletem je dalsi hloupa provokace - uz to melo byt v prodeji pred pul rokem, ne?

Jestli nebude v prodeji do par mesicu tak uz nemam zajem - 5000 EUR dotaci uz pristi rok asi nedostanu