Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Renault Trucks a hasičská vozidla pro Madrid

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Společnost Renault Trucks dodala do španělského Madridu celkem 22 vozidel řady D s konfigurací podvozku 4x4 vybavená hasičskými nástavbami.

Hasičský záchranný sbor města Madrid získal do svých služeb vozidla Renault Trucks řady D, která jsou vybavena nástavbou od předního španělského dodavatele záchranářského vybavení, jímž je společnost Iturri Group.

Renault Trucks dodal pro stavbu hasičských vozidel, jejichž hlavním cílem je boj s lesními požáry a akce v náročném terénu, podvozky řady D s konfigurací náprav 4x4.

Pohonnou jednotkou je u všech dvaadvaceti dodaných automobilů šestiválec DTI 8 Euro 6 o objemu 7,7 litru v provedení s výkonem 206 kW (280 k) a točivým momentem 1050 N.m ve spojení s manuální šestistupňová převodovka ZF6S1000.

Všechna vozidla jsou přímo z mateřského podniku Renault Trucks vybavena čtyřdveřovými kabinami, které doplňují hasičské nástavby od společnosti Iturri Group. Ty vedle skříní na záchranářské vybavení obsahují i nádrž s kapacitou 3080 litrů, z nichž je 500 litrů vyhrazeno na vlastní ochranu vozidla.

V případě, že se některý z těchto Renault Trucks řady D dostane do pasti ohnivých plamenů, pak jeho vlastní ochranný systém využije výše zmíněných 500 litrů k ochlazování nebo hašení pneumatik a kabiny s posádkou, aby mohlo vozidlo opustit nebezpečný prostor.

Francouzská značka nabízí širokou řadu zásahových vozidel, včetně vozidel s pohonem 4x2, 6x4, 8x4 a 6x2 a vozidel s pohonem všech kol 4x4, 6x6 a 8x8, která splňují přísné evropské normy a díky specifickému provedení pokrývají potřeby hasičů pro zajišťování protipožárních a záchranných operací.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)