Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Renault Trucks a výjimečný tahač pro Ywette Camion 2000

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Model Renault Trucks T 520 High se speciálním designem je posledním přírůstkem do vozového parku společnosti, která oslavuje významné jubileum ve své historii.

Společnost Ywette Camion 2000, spol. s r.o. vznikla v srpnu 1991, jako sdružení, které se v dubnu roku 1996 přetransformovalo na spol.s r.o. a až na několik výjimek je věrná tahačům značky Renault Trucks, kterých má ve své flotile téměř dvacítku.

Ywette Camion 2000, spol. s r.o. sází na jednobarevnost vozového parku, který v jejím případě ovládá od založení společnosti v roce 1991 značka Renault Trucks. Posledním přírůstkem ve flotile, který si majitelé Milan Pražák a Jaroslav Minarčík symbolicky nadělili ke čtvrtstoletí spolupráce s francouzským výrobcem, je Renault Trucks T 520 High.

Tento tahač v podstatě představuje špičku v rámci své modelové řady. Vozidlo disponuje komfortně zařízenou kabinou High Sleeper Cab s vnitřním výškou 2,05 m a lůžky pro odpočinek posádky. K pohonu slouží přeplňovaný vznětový šestiválec DTI 13 Euro 6, poskytující z objemu třinácti litrů maximální výkon 383 kW (520 k) a točivý moment 2550 N.m.

Pozornost si nový tahač pro společnost Ywette Camion 2000, spol. s r.o. zaslouží i díky specifické úpravě svého zevnějšku. Vozidlo v typické modré metalické barvě společnosti na své kabině vozí portrét Mariuse Berlieta, zakladatele značky Berliet, z níž vzešel současný Renault Trucks, společně s vyobrazením modelu Renault Magum, který byl vůbec prvním vozidlem ve flotile Ywette Camion.

Společnost Ywette Camion 2000, spol. s r.o. s centrálou v Kroměříži přepravuje celovozové zásilky, poloviční nebo pouze kusové pro více zákazníku současně. Specializuje se na přepravy z a do Španělska, Portugalska, Francie a Itálie.

Vozový park této společnosti tvoří dvacítka vozidel výhradně značky Renault Trucks s modely Renault Magnum 520 EEV, Renault Trucks T 520 HSC a Renault Trucks T 480 HSC XLow.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)