Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Renault Trucks pro Jost Group

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Spolupráce mezi společnostmi Renault Trucks a Jost Group pokračuje a do služeb dopravce zamířilo 100 nových tahačů modelové řady T.

Společnost Jost Group, patřící mezi evropskou špičku v oblasti přepravy a logistiky, opět vložila důvěru do značky Renault Trucks při obnově svého vozového parku. Rovná stovka vozidel Renault Trucks řady T, které si převzala, bude provozována na mezinárodních trasách.

Renault Trucks se stal jedním z hlavních dodavatelů Jost Group a do služeb této firmy nyní zamířily tahače řady T v provedení 460 s konfigurací podvozku 4x2 a k jejichž pohonu slouží 10,8-litrový šestiválec DTI 11 Euro 6 s výkonem 338 kW a točivým momentem 2200 N.m.

Všech sto dodaných vozidel je vybaveno balíčkem Fuel Eco pro optimalizaci spotřeby paliva, do nějž patří systém eco cruise control s režimem Optiroll, vypnutelný kompresor vzduchu, čerpadlo řízení s proměnným průtokem a automatické zastavení motoru.

Předaná vozidla jsou dále vybavena uzávěrkou diferenciálu na zadní nápravě, retardérem, nádržemi a vzduchojemy z hliníku, střešními i bočními spoilery, klimatizací, audio systémem s přehrávačem MP3 i rozhraním Bluetooth a ledničkou umístěnou pod lůžkem.

Vozidla Renault Trucks T 460 ve službách Jost Group ročně najedou 120.000 km na trasách převážně v Belgii, Lucembursku, Holandsku a Francii a jsou vybaveny hydraulickým systémem pro připojení sklápěčky nebo návěsu.

Společnost Jost Group byla založena v roce 1958 a v současnosti nabízí služby s přidanou hodnotou v oblasti silniční dopravy, skladování, letecké a námořní dopravy.

Flotila této společnosti čítá 1100 vozidel a 2400 návěsů. Zaměstnává 1650 osob a je zastoupena v Belgii, Lucembursku, Itálii, Francii, Portugalsku, Polsku, Německu, Holandsku, Rumunsku, Slovensku, Maďarsku, Tunisu a Maroku.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)