Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Renault Trucks pro veletrh Pollutec

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Společnost Renault Trucks na veletrhu Pollutec pořádaném v Lyonu představí vozidla, která jsou vhodná pro využití v komunálních službách a rozvážku zboží ve městech.

Mezinárodní veletrh ochrany životního prostředí a odpadového hospodářství Pollutec, který se uskuteční od 2. do 5. prosince letošního roku v Lyonu je jednou z největších přehlídek zaměřených na obnovitelné zdroje energie, recyklace odpadů, rehabilitace znečistěných míst, trvale udržitelný rozvoj a další oblasti, které více či méně souvisí s životním prostředním.

Posledního ročníku veletrhu Pollutec se zúčastnilo okolo 27.000 návštěvníků a 1194 vystavovatelů. Renault Trucks patří k tradičním účastníkům této přehlídky a chybět nebude ani v Lyonu.

Na svém stánku zde poprvé veřejnosti představí modely D Cab 2 m s nástavbou pro sběr odpadků a D Cab 2,1 m s vybavením pro čistění ulic. Tato dvě vozidla budou zastupovat nejmenší modelovou řadu D nové generace Renault Trucks, splňující emisní normu Euro 6.

Vedle této dvojice novinek francouzský výrobce připomene i letos v létě představenou novou generaci modelu D Access. Ta je ideální pro nástavby na svoz komunálního odpadu a je stejně jako její předchůdce navržena pro snadný pohyb v městských ulicích. V nabídce je s konfiguracemi podvozku 4x2 a 6x2 s elektronicky řiditelnou zadní nápravou.

Dále hodlá Renault Trucks na veletrhu Pollutec propagovat svou novou nabídku vozidel s motory spalujícími bionaftu. Ta se týká modelových řad D Cab 2,1 m, D WIDE a C.

Chybět nebude ani nejmenší model v nabídce Renault Trucks, kterým je Master. Ten se v letošním roce dočkal modernizace, která přinesla lehké změny v designu, novinky v oblasti pohonných jednotek i asistenčních systémů a také rozšíření palety nabízených verzí, jejichž cílem je nabídnout ještě větší nákladový prostor než tomu bylo doposud.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
6. 11. 2014 17:11
Hezké, ale . . .
Co se týká vzhledu a interiéru - paráda. Ale jako firma či snad dopravní společnost bych do náklaďáků s dieslem od Renaulta nikdy nešel. A to jsem jinak velký fanda značky. Tohle třeba Renault umí: [odkaz]