Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Revoluční pneumatiky od Goodyear a ZF odhalí průšvih dříve, než k němu dojde

Lukáš Volšický
Diskuze (1)

Obrovský výrobce pneumatik a německá technologická společnost představují novou spolupráci, díky níž vyvinuli inovativní pneumatiky pro zlepšení bezpečnosti i výkonnosti budoucích aut.

Americký technologický Consumer Electronics Show 2024 v Las Vegas je v plném proudu. Globální výrobci i technologické start-upy na něm představují nejmodernější inovace ve světě techniky i automobilovém průmyslu. Německá společnost ZF na letošní výstavě oznámila novou spolupráci s výrobcem pneumatik Goodyear a společně si odnášejí ocenění za inovace.

Goodyear přináší novou sadu technologií pro pneumatiky Goodyear SightLine do ekosystému ZF cubiX – speciálního softwaru pro řízení dynamiky vozidla. Ten koordinuje všechny dimenze pohybu vozidel a poskytuje managementu moderních podvozků důležité údaje o pneumatikách. Hlavním cílem novinky je zlepšit jízdní vlastnosti, komfort, ovladatelnost i celkovou efektivitu nejnovějších aut.

Společným testováním v reálném provozu i virtuálními simulacemi společnosti Goodyear a ZF objevily potenciál integrovaného řešení pro zvýšení jízdních výkonů i bezpečnosti vozidel. Technologie Goodyear SightLine snižují riziko aquaplaningu jeho včasným odhalením a přesnějšími reakcemi pro optimální rychlost vozidla. Software ZF cubiX je vyvinut tak, aby při vyšší intenzitě aquaplaningu pomohl stabilizovat vozidlo.

Video se připravuje ...

Spojením Goodyear SightLine a ZF cubiX současně zlepšuje odezvu vozidla, přímější a plynulejší řízení, lepší ovladatelnost v zatáčkách i vyšší stabilitu ve vysokých rychlostech. „Pneumatiky jsou jedinou částí vozidla, která se dotýká vozovky, a digitalizací tohoto spojení a vybavením řídicích akčních prvků vozidla kritickými poznatky můžeme pomoci optimalizovat výkonnost a bezpečnost vozidla," dodává Chris Helsel, technologický ředitel společnosti Goodyear.

Nová integrace systémů společností Goodyear a ZF na letošním veletrhu Consumer Electronics Show získala ocenění CES 2024 Innovation Award Honoree v kategorii technologie vozidel a pokročilá mobilita.

Video se připravuje ...

Lukáš Volšický
Diskuze (1)

Doporučujeme

3. 2. 2024 16:38
Víš co Václave . . .
Spousta prázdných vět, bez konkrétního obsahu.
Neskutečné, co si dnes dovolí pustit na veřejnost
a tvářit se, že přináší informaci.