Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Richard Hammond zase boural. Tentokrát je to ale spíš vtipné

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Určitě víte, že Richard Hammond má za sebou dvě vážné autonehody. A že si ho kvůli tomu jeho kolegové Jeremy Clarkson a James May rádi dobírají.

Hammond však měl v minulosti i menší bouračky, při natáčení snímku Top Gear: The Perfect Road Trip 2 například zničil Jaguar F-Type R. Během natáčení jedné z epizod druhé série The Grand Tour, které se odehrávalo v Mosambiku, zase údajně ošklivě spadl z motorky.

A právě na motocyklu měl Richard nehodu i nedávno. Dokonce se o ní podělil s fanoušky na webu Drivetribe. Ovšem tentokrát nejde o nic vážného, poslední Hammondova bouračka je vlastně docela vtipná.

Ale popořádku. Britský moderátor, který se kvůli pandemii virové choroby covid-19 zavřel ve svém sídle Bollitree Castle nedaleko anglického města Ross-on-Wye, se rozhodl, že vytvoří vlastní verzi cestopisného seriálu, ve kterém herec Evan McGregor a jeho kamarád Charley Boorman objíždějí svět na motocyklech.

Hammond ovšem zvolil skromnější provedení s cestou okolo vlastního dvoru. I tak ale vzniklo poměrně zábavné a zajímavé video. Zajímavá už je samotná motorka, kterou Hamster pro svou "pouť" zvolil - BMW R52 z roku 1929 s dvouválcovým boxerem. "Samozřejmě nastartuje, protože ji vyrobili Němci," říká Hammond chvíli předtím, než usedne za řídítka. Motor chytne na třetí pokus...

Po několika metrech Richard zastaví u stříbrného Porsche 911T z roku 1969. Tento vůz s 2,2litrovým plochým šestiválcem německá automobilka vyráběla jen v letech 1969 až 1971, takže je poměrně vzácný. "Také je stejně starý jako já. Jen v trochu lepším stavu," dodává Hammond a vyráží dál.

Až dojede k jinému motocyklu ze stejné éry jako BMW R52. Britský Sunbeam poslouží jako ukázka zastaralého designu proti německému stroji. Richard například upozorňuje na zvláštní způsob nakládání s motorovým olejem. Poté, co olej udělá svou práci, jednoduše vyteče na silnici před zadní kolo. Světlo se zase zapaluje sirkou.

Následuje další odjezd, ovšem tentokrát nepovedený. Hammond si totiž při startování R52 neuvědomí, že má zařazeno. A nabourá do dřevěných vrat před sebou. Samozřejmě se nestalo nic hrozného, pouze je v pozadí slyšet ženský smích - zřejmě Richardovy dcery, která cestu po dvoře natáčí.

Následující zastávka je krátká, prohlédnout si můžeme staré MGB GT, které se podle Hammonda objevilo v jedné epizodě "jedné motoristické show, o níž jste pravděpodobně neslyšeli". Řeč je samozřejmě o Top Gearu, konkrétně o posledním dílu, v němž se ještě objevila oblíbená trojice moderátorů. Jde o 8. epizodu 22. sezony.

A nakonec se v rychlosti dostalo i na známý Opel Kadett, kterým Richard v jednom z dílů Top Gearu projel číst Afriky a dokonce ho také pojmenoval - Oliver. Hammond má prostě spoustu zajímavých hraček. A jsme zvědavi, jaké nám ukáže příště.

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Doporučujeme