Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Řidič uháněl rychlostí skoro 250 km/h v zóně devadesátky, policie k pokutě dodala vzkaz

Mirek Mazal
Diskuze (2)

Majitel lamborghini přišlápl plyn, což bylo ohodnoceno pokutou a jasným vzkazem. Policisté si svůj výtvor vyfotili a doplnili proslov zdůrazněný třemi vykřičníky.

Tradiční severoamerický svátek Den díkůvzdání slaví davy Američanů. Poděkování za úrodu vychází každoročně na čtvrtý čtvrtek v listopadu, přičemž se do pohybu dávají celé rodiny napříč federacemi. Za oslavou hojnosti putují masy lidí všemi dostupnými prostředky, proto jsou na pozoru strážci pořádku.

Hustý provoz pravidelně monitorují posílené hlídky policie, která vždy eviduje zvýšený počet porušení pravidel. Letos to nebylo jinak, ovšem mezi hromadami pokut vyniká trest z Kalifornie, kde na sebe upozornili řidič lamborghini i měřiči vybaveni radarem. První měl těžkou nohu, druzí si museli ulevit na sociální síti.

Video se připravuje ...

Událost začala změřením Aventadoru SVJ na státní silnici SR-154 vedoucí okresem Santa Barbara. Certifikovaný radar ukázal 155 mph (249 km/h) v zóně povolených 55 mph (90 km/h). Násobné překročení limitu vyústilo v pokutu, což policistům nestačilo. Standardní postup doplnil emotivní příspěvek na Facebooku uvedený výrazným výkřikem „SLOW DOWN!!!“. Dvousloví velkými písmeny zakončené třemi vykřičníky zřejmě ulevilo autorovi, který pod několik vět o porušování rychlosti přiložil foto pokutového bloku pro řidiče italského supersportu. Důrazný úvod facebookového statusu doplnily odstavce varování, proseb a výzvy k využívání potenciálu na závodních okruzích. „Víme, jak lákavé může být vystřelit, když je vaše auto rychlé a venku je krásné počasí, ale nechte si to na trať!“ nabádá text od California Highway Patrol (CHP).

Obyvatelé Kalifornie okomentovali situaci s údivem, protože namísto vypsaného bločku a internetového upozornění mělo prý následovat tvrdší opatření. Platné zákony umožňovaly udělit až 90 dnů odnětí svobody, alternativou maximálnímu postihu za nedodržení rychlosti je na západním pobřeží tisícidolarová pokuta (23.000 Kč) včetně udělení trestných bodů. Jakýkoliv peněžitý postih působí neadekvátně pro člověka schopného živit 770 dvanáctiválcových koní za kupní cenu přes 10 milionů korun.

Video se připravuje ...

Loni během čtyřdenního období oslav Dne díkuvzdání důstojníci CHP udělili 5600 pokut, zároveň odchytili zhruba tisícovku opilých řidičů. Smutnou statistiku podtrhuje série nehod zakončených 42 mrtvými pasažéry. Podle sčítání se během svátečního víkendu dalo do pohybu více než 4,5 milionu řidičů z oblasti jihu Kalifornie.

Mirek Mazal
Diskuze (2)

Doporučujeme

Avatar - speedfred
11. 12. 2022 12:26
Je tam
toho, trochu sa zviezol.
Avatar - pradeda777
11. 12. 2022 10:07
No a potom...
....si k.u.r.w.a kupte Lambo a zamčite ho do stodole.... :-! :-! :-!