Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Rodina elektrických konceptů VW nemá hranic. Jako další se představí vlajkové SUV

Stanislav Kolman
Diskuze (7)

Elektrické modely I.D. od značky Volkswagen se brzy dočkají nového přírůstku. Tentokrát půjde o majestátní SUV.

Už to budou tři roky co, Volkswagen ukázal koncept elektrického hatchbacku I.D. Hatch, jenž se co nevidět stane vyspělou náhradou za elektrický Golf. Od té doby se objevilo několik dalších konceptů s elektrickým pohonem, které patří do stejné rodiny – crossover, minibusík či dokonce plážová bugina.

Nejčerstvějším přírůstkem se již za pár dní stane velké elektrické SUV s názvem I.D. Roomzz (nikoliv I.D. Lounge, jak se původně tvrdilo). Debut automobilka naplánovala na šanghajský autosalon, který se bude konat od 16. do 24. dubna a redakce Auto.cz nebude na místě chybět.

Čínu si Volkswagen pro premiéru konceptu nevybral náhodou, právě ta bude pro daný model klíčovým trhem. Není ale vyloučeno, že by se sériové I.D. Roomzz nemohlo objevit také na dalších trzích. Do Číny má dorazit v roce 2021.

Stejně jako všechny ostatní modely nové elektrické rodiny, bude i tento posazen na modulární platformě MEB, kterou nedostanou jen elektrické volkswageny, ale i další značky německého koncernu.

Pokud vás zajímá, odkud se vzal název nejnovějšího díla, Volkswagen přichází s vysvětlením. Prý jde o odkaz na variabilitu interiéru vozu, který tvůrci popisují jako multivariabilní všestranný model. Má nabídnout zcela nové konfigurace sedaček, kvalitní materiály a přizpůsobitelné osvětlení. Na palubě se máme těšit na řadu moderních prvků. Jedním z hlavních bude autonomní jízda čtvrté úrovně, tedy ta, která zvládá řízení zcela sama

Volkswagen zatím poodhalil elektrický koncept jen na úvodní skice, oficiální fotografie a živé dojmy přímo z dějiště šanghajského autosalonu přineseme ve druhé polovině dubna.

Stanislav Kolman
Diskuze (7)

Doporučujeme

Avatar - Blue Sun
4. 4. 2019 15:44
Re: Pozdě nebo později ...
Jo jo, a dalším krokem ti zakáží pohyb mimo vymezenou obec, a do města pojedeš jen na povolení lenního pána. Jak může někdo dobrovolně obhajovat autonomní auta a ještě ke všemu nějaké sdílení, to fakt nepochopím.
Avatar - Hammunasakra
3. 4. 2019 17:48
Re: Pozdě nebo později ...
Přesně = obráceně Přes to že občas čteš jak nějaký selhalo = lidi selhávaj nesrovnatelně víc. Už teď = víc. A autonomní řízení se bude jen = zlepšovat. Lidi budou = bourat a dělat chyby atd. = asi víceméně furt stejně :-) Takže rozdíl mezi autonomnim a lidskym řízenim = se bude dál zvětšovat a Zvětšovat a ZVĚTŠOVAT ;-)
3. 4. 2019 16:41
Re: Kalí vodu.
Mě pod článkem chybí už jen-reklamní sdělení nebo placená reklama..😉
Avatar - Roland Von Wagen
3. 4. 2019 16:29
Kalí vodu.
Hatchback I. D. už je po těch letech od představení pomalu zralý na facelift a ještě jej nikdo neviděl v provozu. Bugina, minibus, malé SUV, střední SUV, velké SUV... Jasně všechno bude. A hlavně pořádná kocka, až se z toho ve Wolfsburgu vyspí.
3. 4. 2019 15:23
Re: Pozdě nebo později ...
Doufám, že to bude tak pozdě, že už se mne to nebude týkat. Autonomně řízená auta jsou o tom, jak snížit počet obyvatel planety ...