Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Roewe W2: studie znovuzrozeného MG

Nadim Eid
Diskuze (12)
Čínský Roewe - neautorizovaný následník Roveru - se nehodlá smířit s tradiční modelovou řadou, kterou získal nákupem zkachovalé brtské automobilky. Studie W2 je první vlaštovkou...

Čínská automobilka Nanjing Automobile Corporation (NAC) v březnu oficiálně zahájila výrobu původně britských sportovních vozů značky MG. Z Velké Británie se celá výroba přestěhovala do Číny. NAC zde vyrábí zatím jen nástupce modelu 75. Po čase slibuje spuštění výroby modelů Rover 25 a 45. V Longbridge tovární haly ale nezpustnou. Čínský majitel chce na britských ostrovech spustit výrobu v dohledné době.

To není vše. NAC plánuje představit vlastní studii už na konci tohoto měsíce (22. dubna) na autosalonu v Šanghaji.

Roewe W2, jak se tento koncept jmenuje, překvapuje svým moderním designem a technikou, která drží krok se vyspělými automobilkami. Nadčasově působí hlavně interiér. Dominantní je velká dotyková obrazovka na středovém tunelu. Ta se ale nejspíš v nabídce této značky neobjeví.

Přestože byl celý navržen a zkonstruován v britském vývojovém centru SAIC, má Roewe W2 úplně novou platformu a nesdílí žádný komponent ze stávajících modelů Rover.

Podle neoficiálních zdrojů je Roewe W2 jeden z pěti plánovaných nových modelů automobilky a do sériové výroby se dostane zřejmě už letos na konci roku.

Nadim Eid
Diskuze (12)
Avatar - masO
18. 4. 2007 18:46
Re: Uz tomu nic nechyba,
zas si nebud tak jistej, videl si jedno auto..viz : [odkaz]
18. 4. 2007 17:44
Lexus IS II.
18. 4. 2007 14:59
TRHAK
Sam v tom vidim Pontiac konce 20. stol. Jako celek se me ale libi a verim, jestli kvalita bude prumerna, bude z toho lehce vyrobni trhak. Samozrejme musime pocitat, ze toto je pouze studie. Na druhou stranu jak zname cinske vyrobky, konecny produkt se od studie moc lisit nebude. Hodne stesti do budoucna.
18. 4. 2007 12:53
Re: Uz tomu nic nechyba,
V tom aute moze kazdy vidiet co len chce, staci trochu privriet oci...Ale ako je evidentne, Cinania po kritike a aferach kopirovania aut svetovych znaciek zmenili kurz a navrh dizajnu zveruju odbornikom, to sa neda popriet. Nastupili spravnu cestu.
Avatar - da_b0mb
18. 4. 2007 12:41
Re: Uz tomu nic nechyba,
Nevim jestli se tomu da rikat "uceni"....v predni masce vidim Imprezu