Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Rolls-Royce Phantom s jedinečnou přístrojovkou. Tvoří ji tři tisíce ptačích per

Jan Zajíc
Diskuze (6)

Automobilka Rolls-Royce pravidelně ukazuje neobvyklé možnosti individualizace svých modelů. Tentokrát se pochlubila jedním zajímavě vybaveným Phantomem.

Jestli vás luxusní vozy tradičního anglického výrobce zajímají, pak možná víte, že aktuální Phantom má na palubní desce skleněnou plochu, které Rolls-Royce říká "galerie". A jako galerie má opravdu sloužit, jde totiž o prostor určený k instalaci různých ornamentů, vzorů nebo přímo uměleckých kreací dle vkusu zákazníka.

Že jsou možnosti široké, ukazuje spolupráce automobilky se švýcarskou společností Nature Squared. Ta onu skleněnou plochu ozdobila ptačím peřím.

Rolls-Royce sice neuvádí, jaký druh opeřence byl pro tento úkol jako zdroj materiálu vybrán, chlubí se však, že použito bylo více než tři tisíce ručně vybraných ocasních per.

Výběr proběhl tak, aby bylo dosaženo iridescentního efektu. To znamená, že povrch by měl zahrnovat nebo odrážet duhové barvy a v závislosti na úhlu pohledu měnit barevný odstín.

K jedinečné části palubní desky mají ladit také tradiční analogové hodiny, které jsou usazeny v perleťovém rámečku. Phantom dále dostal tyrkysový lak s ručně malovanými ornamenty a kontrastní střechou.

Video se připravuje ...

Za zmínku také stojí, že neobvykle vyzdobený Rolls-Royce zamířil k zákazníkovi na Blízký východ, konkrétně do Abú Zabí, hlavního města Spojených arabských emirátů.

Jan Zajíc
Diskuze (6)

Doporučujeme

Avatar - speedfred
10. 2. 2021 12:04
Re: A jak to pereš?
Pobavilo :yes:
Ja som ale myslel že dorastie nové.
10. 2. 2021 09:45
Re: A jak to pereš?
To se nepere. Musíš si včas nastřílet nové peří.
10. 2. 2021 09:26
A jak to pereš?
......
Avatar - SKAY
10. 2. 2021 08:55
Fuj,
jsouto duševní mrzáci.
10. 2. 2021 07:32
Musím se jít nasnídat
protože jsem tady na to kouknul na lačno a málem to skončilo zle.