Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Rolls-Royce unikl snímek jeho prvního SUV! Cullinan je obr

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (15)
Rolls-Royce Cullinan, s nímž se slavná britská značka zařadí mezi výrobce crossoverů a SUV, byl odhalen prostřednictvím neoficiálního snímku a ohromuje svou velikostí.

Pro automobilku Rolls-Royce je projekt Cullinan nesmírně důležitý, vždyť jde o první SUV v historii značky. Oficiálně byl potvrzen název i fakt, že auto prochází finálním testováním (které podrobně mapují National Geographic), a rovněž i termín oficiální premiéry, který byl stanoven na 10. května 2018.

První snímek Rolls-Royce Cullinan bez jakéhokoliv maskování se však dostal na veřejnost prakticky jen několik hodin před odhalením novinky samotnou automobilku neoficiální cestou, když je zveřejnil Carscoops, který jej údajně získal od svého čtenáře.

Nepříliš kvalitní snímek odhaluje přední partie nového SUV, které svým provedením rozvíjejí současný styl vozů značky Rolls-Royce. Pozornost si zaslouží řešení hlavních světlometů i celková výška vozu. Zahlédnout lze i druhý pár dveří, který se u vozů britské značky již tradičně otevírá proti směru jízdy.

Vzhled celého vozu i jeho interiéru je prozatím i nadále tajemstvím a to samé platí do jisté míry i o jeho technice. Podle dostupných informací je základem modelu Cullinan platforma, kterou využívá Phantom a v přídi má být uložen dvojicí turbodmychadel přeplňovaný 6,75litrový dvanáctiválec, který má disponovat výkonem 420 kW a točivým momentem 900 N.m.

Rolls-Royce Cullinan se má stát první sériově vyráběným zástupcem své značky, s nímž bude možné vyrazit mimo zpevněné vozovky a zároveň i její prvním sériovým vozem s pohonem všech čtyř kol.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (15)

Doporučujeme

10. 5. 2018 14:02
Re: Ok
myslel som obrazne a zrovna to z odkazu je viac vintage ako rr
10. 5. 2018 11:21
Re: Ok
tak jest, ja by som len dal nejaké klasickejšie späťáky, tieto sú ako z dastera.
Avatar - wakantanka
10. 5. 2018 10:53
Re: A tajemství je odhaleno...
Dobry mas dojem. Pri ofiko vystupeniach na verejnosti ma specialne Bentley.
Avatar - Emel
10. 5. 2018 10:10
Ok
Za mě dobrý... žádný úlety, mnohem lepší než Bentayga, zepředu to asi bude dost majestátní [odkaz] ... rozhodně mi to sedí víc, než SUV od Lamborghini třeba. Nářky nad konzervativností u RR neberu :-)
Avatar - Beefcake
10. 5. 2018 08:57
A
Lmaof - ze "unikli" :-)