Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Rolls-Royce Wraith Inspired By Earth: Specialitka má na kapotě pohled na Blízký východ

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Když si objednáváte nový Rolls-Royce, nemusíte se držet zkrátka. Tradiční britská automobilka vám totiž umožní individualizovat jeho podobu. Zvenku i uvnitř.

Hezkým příkladem je tento Rolls-Royce Wraith, který nese přídomek Inspired by Earth, tedy v překladu "inspirováno Zemí". Proto ostatně dostal tmavě modrý lak (Royal Blue), který má reprezentovat zemský povrch. Ten z nějakých 70 procent tvoří voda.

Nechybí ani ručně malovaná boční linka, na níž najdeme odkaz na sluneční soustavu - linku přerušují siluety Slunce a planet Merkur, Venuše, Země, Mars, Jupiter, Saturn, Uran a Neptun. Stejné symboly zdobí také palubní desku a prahy. Sluneční soustavu Rolls-Royce znázornil i na stropnici.

Asi nejzajímavějším prvkem je však motiv na kapotě, vyvedený technikou airbrush. Jde o stylizovaný pohled na Blízký východ tak, jak je vidět z vesmíru. Airbrush si prý vyžádal více než 100 hodin práce.

Podobné téma se opět objevuje i v kabině, konkrétně jde o další airbrush, tentokrát v podobě realisticky vyhlížejícího satelitního snímku Blízkého východu, najdeme ho na palubní desce před spolujezdcem.

Motivu pak odpovídá také výběr materiálů v interiéru. Kožené čalounění sedadel má barvou připomínat pouště Arabského poloostrova, zatímco prvky v modrých odstínech reflektují řeky, jezera a další vodní plochy. Zelené detaily mají symbolizovat přírodu.

Na kolik jedinečný Rolls zákazníka přišel, bohužel nevíme.

Video se připravuje ...

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Doporučujeme