Rozhovor s šéfkuchařem Radkem Kašpárkem: Polovina receptů vzniká v autě
Michelinský šéfkuchař Radek Kašpárek z pražské restaurace Field tráví za volantem spoustu času. Jak na silnicích bojuje s pověrčivostí? V čem se podobá vaření a řízení vozu? Anebo proč musí manželku problikávat? Servírujeme pikantní povídání.
Sraz si potvrzujeme v ulici U Milosrdných na Praze 1. Přímo v jeho michelinské restauraci Field. Zaměstnanci šturmují, neboť za hodinu a půl podnik oficiálně otvírá. Šéfkuchaře Radka Kašpárka, kterého čtenáři mohou znát rovněž coby porotce televizní soutěže MasterChef, jako by se všudypřítomný šrumec netýkal: usmívá se, hází fórky, dolívá do sklenic vodu, jakmile ale zapínáme diktafon, okamžitě přepíná do profesionálního módu.
Jak se podobá kuchařina a řízení auta?
V preciznosti? V adrenalinu? Ještě mě napadla rychlost, ale u ní to není tak jednoznačné.
Proč? Když vaříte vy, tak nám to přijde svižné dost…
Ale když připravujeme věci, máme je nakrájené, nachystané, jedeme vše pomalu. Člověk si s tím musí vyhrát, čímž se dostáváme zpátky k preciznosti.
Za volantem jste taky precizní?
Myslím, že ano. Jezdím bez nehod, bez přičtených bodů. Nejsem ten typ, který by to na dálnici roztáčel.
To zní až moc růžově. Nějaký zlozvyk aspoň musíte mít?
Občas, pravda, si ráno v kolonách přečtu v mobilu SMS. Nicméně slibuju, že se pokusím tenhle nešvar odbourat.

Premium
Přečtěte si článek s předplatným Premium Plus
Získejte neomezený přístup na devět různých služeb včetně Auto.cz
Vyzkoušet za 1 KčUž mám předplatné - příhlásit se