Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Rozlučková tour Audi R8 se zastávkou v Japonsku: Limitka má bronzové disky a mraky karbonu

Dominik Kovář
Diskuze (0)

S hlavou vzhůru a vytříbenou limitkou se Audi R8 objevuje naposled v zemi vycházejícího slunce.

Možná jsme si mysleli, že Audi R8 V10 GT RWD je poslední limitkou supersportu s atmosférickým motorem V10, ale mýlili jsme se. Jako by se německé automobilce nechtělo s ikonickým modelem loučit. A divíme se? 

Pro trh v dalekém Japonsku si Audi připravilo takzvanou Final Edition modelu R8. Nutno dodat, že jde vskutku o limitovanou edici - k dispozici bude pouze 8 kusů. Vůz lakovaný v matné bílé barvě Ibis nabídne zejména více stylovosti. 

Video se připravuje ...

Výrazným prvkem jsou dvacetipalcová bronzová kola s červenými třmeny keramických brzd. Modelu R8 vždy slušela pořádná porce karbonu a proto se s ním tady nešetří. Nachází se na krytech vnějších zrcátek, zadních blatnících, nárazníku, bočních lištách a difuzoru. 

Japonská divize Audi si dala záležet i na interiéru. V něm se dočkáte převážně černého interiéru v kontrastu s alabastrově bílou. Sedadla jsou potažená prémiovou kůží Nappa, zatímco stropnice včetně dalších detailů jsou potaženy alcantarou. Každý ze zákazníků obdrží k vozu pamětní desku s číslem VIN. 

Po stránce techniky zůstane vše při starém. Atmosférický desetiválec o objemu 5,2 l je naladěn na výkon 456 kW (620 k) v kombinaci pohonu všech kol Quattro a sedmistupňové převodovky S tronic. Zrychlení z 0 na 100 km/h za 3,1 sekundy a maximální rychlost 331 km/h demonstrují, že zásahu do výkonu není třeba. 

Audi R8 Coupe Japan Final Edition stojí 35.080.000 jenů, což je při aktuálním kurzu přibližně 5.515.000 korun. Milé Japonsko, užijte si plnými doušky legendární supersport z Ingolstadtu, který opouští scénu.

Dominik Kovář
Diskuze (0)

Doporučujeme